Iivo Niskasen entinen luottomies hyppää Suomen maajoukkueen avaintehtävään

Mika Venäläinen palaa Suomen hiihtomaajoukkueen vahvuuteen voitelupäällikkönä. Hänen sopimuksensa kattaa kaksi seuraavaa kautta, Hiihtoliitto kertoo tiedotteessaan.

Venäläinen oli viime kauden poissa maajoukkuehuollosta, mutta hän on huoltomiehenä kokenut tekijä, joka muistetaan myös Iivo Niskasen entisenä luottohuoltajana. Venäläinen aloitti maajoukkueessa huoltotehtävissä vuonna 1997, ja häntä pidetään etenkin rautaisena pitovoiteluosaajana. 

– Halukkuuttani tehtävään kysyttiin ja mielenkiinnolla otan haasteen vastaan. Aiemmilta kausilta ja edeltäjiltä on jäänyt asioita työkalupakkiin, tästä on hyvä lähteä rakentamaan kokonaisuutta, Venäläinen kommentoi.

Venäläisen nimikkeenä on voitelupäällikkö, kun taas maajoukkueen huoltopäällikkönä työskenteli viimeksi Martin Norrgård. Hiihtoliitto ilmoitti hänen sopimuksensa purkamisesta aiemmin huhtikuussa. Hiihtoliitto kertoo, että voitelupäällikkö Venäläinen aloittaa huoltokokonaisuuden rakentamisen välittömästi kohti olympiatalvea. 

0:55
Tämä kohtaus puhutti MM-hiihdoissa: Iivo Niskanen paiskoi suksiaan pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus.

Myös maajoukkueen entinen vetäjä, huoltopäällikkönäkin toiminut Krista Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto palaa joukkueen ja huollon toimintaan. Hiihtoliitto kertoo hänen tukevan jatkossa maajoukkuetta ja huoltoryhmää logistiikassa sekä muissa huollon toiminnoissa ostopalvelusopimuksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja