Kokenut Kallio sortui sikailuun – "Pyysi kopissa anteeksi tekosiaan"

Rauman Lukko ja Turun Palloseura pelasivat lauantaina Raumalla varsin kuuman jääkiekkoliigan pelin. Esimerkiksi turkulaisten ruotsalaispakki Henrik Tallinder viihtyi jäähypenkillä kolmesti. Niistä kolmas kerta oli ratkaiseva, kun Lukon puolustaja Janne Niskala pääsi ylivoimalla tinttaamaan tasaisen ottelun voittomaalin 2–1 ajassa 51.53.

TPS:n kokenut kapteeni Tomi Kallio poltti ottelun päätöserässä päreensä aivan täysin. Ensin hän kiukutteli Niskalan osumaa hakkaamalla komposiittimailansa rikki kaukalon reunaan. Tämä mielenosoitus meni tosin tuomaristolta ohi.

Mutta sitten Kallio taklasi kovalla vauhdilla kyynärpää korkealla Lukon Heikki Liedestä päähän kentän päädyssä. Tuomio oli selkeä: kultakypärä ulos kentältä, ja aikakirjoihin 5+20 minuuttia.

Aika näyttää, tuleeko teosta vielä jälkiseuraamuksia. Ainakin molemmat valmentajat, Lukon Pekka Virta ja TPS:n Kalle Kaskinen, jututtivat otteluvalvoja Hannu Henrikssonia pitkään taiston tauottua.

– Kokenut pelaaja pyysi jo kopissa tekosiaan anteeksi. Tämä oli tällaista playoff-kiekkoa, kommentoi Kaskinen.