Mainos

Kokemuksia joukkoliikenteestä: Surutta päin punaisia – keskisormea lastenvaunuja työntäville

Miltä kuulostaa bussikuski, joka lukee paperikarttaa bussia ohjatessaan? Tai kuljettaja, jolle täytyy kertoa, ettei punaisia päin voi ajaa? Molemmat ovat tositapauksia pääkaupunkiseudun liikenteestä – ja vastaavanlaiset tapaukset olivat tuttuja myös MTV3:n lukijoille.

MTV3 Uutiset kysyi lukijoiden erikoisia kokemuksia joukkoliikenteestä Facebook-sivuillaan. Moni oli todistanut esimerkiksi sitä, että kuski ei tunne lainkaan ajamaansa reittä.

– Helsingissä eräs kuski lähti väärää reittiä Kumpulasta Malmille päin, mutta onneksi sellaisesta kohtaa, että seuraavassa liittymästä hieman eri kautta pääsi takaisin ns. linjoille. Sitä piti opastaa joka käännöksen, joka pysäkin kohdalla, päättärille asti, eräs keskustelija kertoo.

– Nousin Hakaniemessä 67X:n kyytiin ja kuski kysyi heti, menetkö päätepysäkille. Ja kun vastasin myöntävästi, pyysi ohjaamaan hänet jokaiselle pysäkille. Ja niin tuli tehtyä.

– Kuski ajoi väärää reittiä. Kääntyi ympäri ja hätäpäissään painoi risteyksessä jarrut pohjaan. Onneksi olin istumassa muuten olisi tullut huonoa jälkeä. Täällä Mikkelissä yksi kuski puhuu itsekseen ja unohtaa pysähtyä.

Väärälle reitille oli päädytty joskus jopa raitiovaunulla.

– Joskus olen istunut ratikassa, jonka kuljettaja on erehtynyt reitistä. Ratikalla ei pääse oikeille raiteille noin vaan, saati edes sopivaan suuntaan.

Kännykkä kourassa bussin ratissa

Lukijoiden mukaan ratin takana tuntuvat välillä olevan hakusessa myös liikennesäännöt – tai käytöstavat. Esimerkiksi kuljettajien kännykkään puhuminen huoletti MTV3 Uutisten lukijoita.

– Parin viikon sisään istuin bussissa jonka kuski ajoi punaisia päin surutta. Onpa joskus kuski puhunut kännykkäänkin ajaessaan.

– Malmin asemalta lähtevät bussit eivät ikinä pysähdy Stop-merkin kohdalla tullessaan Vilppulantielle. Näyttävät keskisormea, kun ylittää tietä lastenvaunujen kanssa.

– Useamman kerran olen ollut bussin kyydissä niin että kuski puhuu kännykkään (Tampereella). Olen todistanut myös kun bussi kiilaa eteen pois pysäkiltä, ilman vilkkua (läheltäpiti-tilanne) ja taksin olen nähnyt ajavan päin punaisia.

Erikoisia kuskeja oli tullut vastaan myös muualla maailmalla.

– Kiinan Xianissa bussikuski puhui puhelimeen koko ajan ajaessaan. Opas kertoi, että hän hoitaa bisneksiään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.