Mainos

Kokemäenjokeen vuotanutta öljyä kerätään yli joulupyhien

Valtaosa öljystä saadaan pois, osa haihtuu omia aikojaan.

Kokemäenjokeen torstaina levinneen öljyn kerääminen jatkuu yli joulun. Torjunta on kuitenkin saatu hyvin käyntiin, ja öljy saadaan puomeilla ohjattua imuautolle, kertoo Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Timo Lehtonen.

Oman haasteensa torjuntaan tuo joen alkava jäätyminen. Lehtosen mukaan jää ei kuitenkaan ole vielä niin paksua, että se estäisi öljyn keräämiseen.

Koska kyseessä on kevyt polttoöljy, katoaa öljy osin myös haihtumisen kautta.

Lähes 50 kuutiometriä kevyttä polttoöljyä vuoti jokeen Pori Energian Harjavallan Teollisuuskadun lämpökeskuksesta torstaina aamulla.

Öljy ehti Lehtosen arvion mukaan levitä noin viiden kilometrin matkalle. Pori Energian mukaan vahingolle oli useita syitä. Öljysäiliön suoja-altaassa tehdään muutostöitä parhaillaan, ja säiliön täyttöpaikan merkinnät olivat tekemättä.

Inhimillisen virheen vuoksi öljyn purkuputki yhdistettiin väärään paikkaan, minkä seurauksena öljy päätyi sadevesiviemärien kautta Kokemäenjokeen. Yhtiö kertoo tarkistaneensa öljysäiliöidensä tekniset järjestelmät ja tarkistavansa öljyn käsittelyyn liittyvät ohjeistukset. Tarkoitus on varmistaa, ettei vastaavia vahinkoja enää sattuisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.