Kokeilussa hammasharja, jonka laskentateho voittaa Apollo 12 -kuulennon

Kun teknologiatoimittajalle tarjotaan testiin älyominaisuuksilla varustettua hammasharjaa, ei tilaisuudesta voi kieltäytyä. Ei siitäkään huolimatta, että toimittaja on puolivahingossa onnistunut välttelemään sähköhammasharjojen käyttöä jo vuosikausien ajan.

Oral-B White Pro 7000 on sähköhammasharja, joka on terästetty langattomalla Bluetooth-yhteydellä. Hammasharja ottaa yhteyden iPhoneen tai Android-laitteeseen asennettavan Oral-B App -sovelluksen kautta.

Laitteessa on valmistajansa mukaan enemmän laskentatehoa kuin Apollo 12 -kuulennon ohjausjärjestelmässä. Huomattakoon tosin, että tämän tehon voittamiseksi ei nykyään paljoakaan vaadita, mutta hienolta se kyllä kuulostaa.

Seuraavaksi perehdymme siihen, millaiseen hyötykäyttöön laskentateho taipuu hampaita puhdistettaessa.

Kattava ja laadukas setti

Myyntipakkauksen mukana tulee kattava varustevalikoima: Ladattavan varsiosan lisäksi paketista löytyy harjasäilytystilalla varustettu lataustelakka, laadukas kuljetuskotelo, erilaisia harjakärkiä sekä lcd-näytöllä varustettu pieni langaton SmartGuide, joka antaa reaaliaikaista informaatiota hampaiden pesusta.

Oral-B White Pro 7000 -älyhammasharja

Plussaa:

-Hyvä harjaustulos

-Monipuoliset toiminnot ja kattava lisävarustevalikoima

-Älypuhelinsovellus kannustaa säännölliseen hampaiden hoitoon

Miinusta:

- Älypuhelinsovellus tarjoaa jopa liikaa informaatiota, seurauksena infoähky

-Älypuhelimen käyttö hampaita harjatessa ei kovin käytännöllistä

SmartGuiden tarjoama informaatio on kuitenkin huomattavasti suppeampaa kuin Oral-B App -älypuhelinsovelluksen antamat tiedot.

Harjan ominaisuuksista löytyy kuusi erilaista ohjelmaa hampaiden syväpuhdistuksesta ja kiillotuksesta aina kielen pesuun. Harjan yli 40 000 liikettä minuutissa pyrkivät pitämään huolen siitä, että hampaiden pinnalla lymyilevä lika saa kyytiä.

Laitteen akun luvataan kestävän yhdellä latauksella 10 päivää kun hampaita pestään päivittäin kaksi kertaa kahden minuutin ajan.

Älypuhelinsovelluksessa infotulva

Ilmaisen Oral-B App -mobiilisovelluksen lataaminen ja käyttöönotto on erittäin helppoa ja nopeaa.

Hammasharja kytkeytyy puhelimeen Bluetoothin kautta automaattisesti kun harjan nostaa lataustelineestä.

Mobiilisovellus on erittäin monipuolinen. Sovelluksen lukuisista valikoista löytyy tilastotietoa mm. siitä, miten olet harjannut hampaitasi.

Voit myös seurata konkreettisesti saavutuksiasi hampaiden pesussa. Sovellus antaa lisäksi säännölliselle harjaajalle erilaisia "mitaleja" kannustamaan hampaiden hoidossa.

Hampaita pestessä käyttäjä voi asettaa halutun tavoiteajan, jolloin sovellus kannustaa jatkamaan harjaamista loppuun asti ja neuvoo missä tahdissa hampaita kannattaa harjata. Laite ilmoittaa, jos käyttäjä painaa harjaa liian kovakouraisesti.

Sovelluksen avulla jopa hammaslääkäri voi asettaa potilaalle räätälöityjä hampaidenhoitosuosituksia. Sovellus myös näyttää Google Places -palvelun avulla lähistöllä olevia hammaslääkäripalveluita.

Eikä lista lopu tähän, sillä sovellus näyttää hampaitaan harjaavan ajankuluksi myös säätiedot, kalenteritapahtumat ja uutisia.

Sovellus toimii kannustimena ja ajanvietteenä

Tässä vaiheessa onkin aiheellista esittää kysymys, että onko tämä kaikki informaatio todellakin tarpeen hampaiden harjaamiseksi? Ytimekäs vastaus kuuluu, että ei ole.

Itse asiassa suurin osa sovellukseen ympätystä informaatiosta ei ole oleellista hampaiden pesua ajatellen. Tärkein anti on lähinnä se, kuinka sovellus kannustaa käyttäjää harjaamaan hampaitaan suositustenmukaiset täydet kaksi minuuttia.

Omien hampaiden pesuun liittyvät tilastot, hymynaamat, tähdet ja ”mitalit” saattavat kyllä toimia erityisesti tekniikkafaneilla kannustimena säännölliseen hampaiden hoitoon, mutta esimerkiksi uutistarjonnan selailu hampaita pestessä on jo melko hankalaa hommaa käyttäjästä riippumatta.

Käytännössä harjan mukana toimitettava langaton SmartGuide-näyttö riittää antamaan aivan riittävästi informaatiota käyttäjälle. Se ilmoittaa mm. harjaukseen käytetyn ajan ja myös sen, jos käyttäjä painaa harjaa liian voimakkaasti.

Älypuhelimen käyttö hampaita harjatessa voi lisäksi olla myös sottaista puuhaa. Eli kun olet harjannut hampaasi, niin tämän jälkeen onkin aika pyyhkiä kännykän näyttö roiskeista.

Mutta kyllä älyhammasharjan perusajatuksessa on jotakin älyä. Älypuhelinsovellus saa nimittäin ainakin alkuinnostuksessa ajan kulumaan hampaita pestessä. Allekirjoittanut huomasi vahingossa harjanneensa hampaitaan joka kerta lähemmäs kolme minuuttia kerrallaan, eli lähes minuutin yli hammaslääkäreiden suosituksesta!

Ja loppuun vielä testin tärkein havainto: Oral-B White Pro 7000 puhdistaa hampaat tehokkaasti. Jo ensimmäisen harjauskerran jälkeen hampaat tuntuivat todella sileiltä ja puhtailta.

Bluetooth-yhteydellä varustettu Oral-B White Pro 7000 -älyhammasharja lähtee kaupan hyllyltä noin 200 eurolla, eli mikään halpa paketti ei ole kyseessä. Mikäli et kaipaa älypuhelinsovelluksen tarjoamaa lisäarvoa, niin vastaavan harjaustuloksen saa varmasti myös edullisemmilla malleilla, joissa ei ole Bluetooth-yhteyttä.

Lue myös:

    Uusimmat