Kokeile superjuomaa: Sulattaa selluliitin ja silottaa ihoa!

Superfoodien ohella terveysintoilijat vannovat nyt megaterveellisten viherpirtelöiden nimeen. Vitamiineja pursuavia juomia valmistetaan blenderillä kotona tai napataan evääksi trendikahviloista.

Helposti sulavat vihersmoothiet sekoitetaan kasviksista, hedelmistä, marjoista, yrteistä, siemenistä, superfoodeista tai muista ravintorikkaista aineksista – luomua suosien.

Jos pelkistä kasviksista tai hedelmistä pyöräytetty smoothie tuntuu turhan kevyeltä, sekaan voi heittää siemeniä, pähkinöitä tai esimerkiksi soijajogurttia.

Vihersmoothien perusohje

2 hedelmää (esim. omena, päärynä tai banaani)
1 sitruuna (puristettuna)
Iso, kourallinen tai puolikas/kokonainen ruukku mitä tahansa salaattia*
Vettä maun mukaan )

* Paitsi jäävuorisalaattia, koska siinä ei ole mitään ravintoarvoja. Mitä tummempi salaatti, sitä terveellisempi – valitse siis lehtisalaatin sijaan mieluummin vaikka tammenlehvä tai romaine.

Smoothieen kannattaa käyttää luomuraaka-aineita aina kun se on mahdollista, silloin hedelmiäkään ei tarvitse kuoria, etkä menetä kuorissa olevia tärkeitä antioksidantteja ja kuituja!

Sitrus-kurkkusmoothie silottaa selluliitin

– Kutsun tätä yksilöä lempinimellä selluliitinsulatussmoothie. Väittävät sitruunan ja greipin tasapainottavan insuliiniarvoja. Kurkun fytokemikaalit taasen silottavat ihoa, ainakin ulkoisesti nautittuna – kurkkunaamio ei siis ole humpuukia! Persilja poistaa nestettä sekä kuona-aineita ja inkiväärihän nyt muuten vain parantaa kaiken, blogaaja Eeva Kolu hehkuttaa.

1 greippi
1/2 sitruuna
1 omena
10 cm pätkä kurkkua
Iso kourallinen persiljaa
Pieni pala tuoretta inkivääriä
Kylmää vettä maun mukaan

Greippi ja sitruuna kannattaa puristaa, jos tehosekoittimesi ei ole tarpeeksi tehokas jauhamaan sitrushedelmien seinämiä (ovat aika tönkköä tavaraa).

Reseptit: Eeva Kolu

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat