Video näyttää, miksi häikäisevään aurinkoon pitää reagoida heti – näin näkymätön oli tuulilasiin paiskautunut jalankulkija

Kojelautakamera todistaa, miten häikäistynyt kuski jyräsi jalankulkijan suojatiellä 0:31
Tapauksen esitutkintamateriaaliin kuulunut kojelautakameravideo muistuttaa, miksi auringon häikäistessä tulee ajaa varoen. Videota on leikattu niin, että uhrin yksityisyydensuoja toteutuu.

Mies tuomittiin sakkoihin hänen törmättyään suojatiellä jalankulkijaan Raaseporissa. Miehen oma kojelautakamera todisti häikäistyneenä tehtyä yliajoa.

Onnettomuus tapahtui elokuussa vuonna 2022 Raaseporissa. 

Mies oli ajanut henkilöautoa Keskuskadulla, kun törmäsi suojatietä ylittäneeseen mieheen.

Ennen törmäystä aurinko oli paistanut suorana kohti ajoneuvoa, mutta mies oli häikäistymisestään huolimatta jatkanut matkaa samalla ajonopeudella. Tuloksena oli se, ettei hän huomannut ajoissa suojatietä ylittänyttä jalankulkijaa.

Uhrille moninaiset vammat – kuskille sakkoja

Uhrille aiheutui syyttäjän mukaan muun muassa aivovamma, keuhko- ja aivoruhje, muistinmenetystä, nenän- ja kädenmurtumat sekä erilaisia haavoja ja ruhjeita eri puolille kehoa.

Vuonna 1985 syntynyt mies tuomittiin Länsi-Uudenmaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 80 päiväsakon rangaistukseen. Hänen tuloillaan se tarkoitti 480 euron seuraamusta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat