Koirasusikasvattajan jutussa nostettu syytteet – uskotaan salakuljettaneen susia Venäjältä koirajalostusta varten, eläimiä pidettiin saunassa

Suomessa on aiemmin jouduttu oikeudessa on jouduttu väittelemään siitä, onko kaadettu eläin susi vai koirasusi.

Syyttäjä on nostanut syytteen niin sanotusta Lopen koirasusikasvattajan tapauksesta.

Tapauksessa on kyse epäillystä laittomasta koirasusien jalostuksesta. Tapauksessa epäillään, että kasvatustarkoitusta varten Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia. Tarkoituksena oli lainvastaisesti kasvattaa koirasusia.

Pääepäiltyä syytetään yhteensä viidestä luonnonsuojelurikoksesta, törkeästä eläinsuojelurikoksesta, kahdesta salakuljetuksesta ja kahdesta eläinsuojelurikoksesta.

Toista henkilöä syytetään kahdesta salakuljetuksesta ja neljästä eläinsuojelurikoksesta. Kolmas henkilö on epäiltynä törkeästä eläinsuojelurikoksesta, kahdesta luonnonsuojelurikoksesta ja metsästysrikoksesta. Neljännen syytteet koskevat laitonta tuontitavaraan ryhtymistä, kahta luonnonsuojelurikkomusta sekä eläinsuojelurikosta.

Asian käsittelypäivää ei ole päätetty. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja