Kohuseura pudotettiin Mestiksestä – näin kulissipeli ratkesi: "Ei se auta, että suullisesti jotain vähän lupailee"

Heinolan Peliitat jätettiin ilman Mestis-lisenssiä kaudelle 2023-2024. Lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro selvitti päätöksen taustoja tuoreeltaan MTV Urheilulle.

Mestis tiedotti keskiviikkona 13 lisenssistä tulevalle kaudelle. Joukossa oli muun muassa paluuta kotimaiselle kiekkokartalle tekevä Helsingin Jokerit, mutta Peliitat ei mahtunut mukaan 13 joukkueen ryhmään. 

Heinolalaisseurassa on ollut viime aikoina turbulenssia. Viime joulukuussa seuran hallitus erosi, minkä jälkeen uuden hallituksen puheenjohtajaksi nousi seuran omistajaksi paljastunut unkarilaispelaaja Zoltan Nagy.  

ESS uutisoi tammikuussa, että seuralla on verovelkaa ja muuta velkaa yhteensä ainakin 70 000 euron edestä, eikä Nagyn lupailemia rahoja ollut näkynyt. Iltalehti kertoi puolestaan huhtikuun alussa, että verohallinto hakee Peliittoja konkurssiin.

Lisenssikomitean puheenjohtajan Hannu Soron mukaan juuri taloudelliset seikat nousivat suurimmaksi tekijäksi Peliitat-päätöksessä. 

– Oli siellä muitakin asioita, mutta emme saaneet mitään selvitystä näistä taloudellisista asioista. Asia oli sillä selvä, Soro kommentoi MTV Urheilulle. 

Soron mukaan Peliitat vastasi lisenssihakuun ennen sen määräaikapäivää 31.3., mutta sen jälkeen tuli hiljaista. 

– Pyysimme lisäselvityksiä 17.4. mennessä. Ei saatu. Pyysimme lisäselvityksiä 27.4. mennessä. Ei saatu.

– Ei meillä ollut mitään pohjaa, jolla olisimme voineet käsitellä asiaa heille positiivisella tavalla, Soro linjaa.

Juttu jatkuu videon alla. 

Kiekko-Espoon koppijuhlissa heiluivat vasara ja moottorisaha 3:29
Kiekko-Espoo varmisti Mestis-mestaruuden viime viikolla – koppijuhlissa heiluivat vasara ja moottorisaha.

Soron mukaan Mestiksen kilpailupäällikkö Pirkka Antila oli kevään mittaan useasti yhteydessä Peliittoihin.

– Mutta kun sieltä ei tule mitään (lisäselvitystä), niin ei se auta, että suullisesti jotain vähän lupailee. Ne (asiat) pitää olla paperilla, kuten olemme pyytäneet.

– Teimme nyt perusteellista työtä, jotta voimme taata sen, että Mestiksessä on joukkueita, jotka pystyvät hommansa hoitamaan, eikä tulisi sitä vaaraa, että joutuisi kesken sarjan lopettamaan toimintansa, Soro lisäsi viitaten SaPKon konkurssiin kesällä 2022.  

MTV Urheilu ei tavoittanut Peliittojen hallituksen jäsentä ja joukkueenjohtajaa Marko Nymania kommentoimaan asiaa. 

Juttuun lisätty maininta Peliittojen hakemisesta konkurssiin klo 12.17. 

Lue myös:

    Uusimmat