Hannes Hyvönen sai potkut – näin hän kommentoi

2:17
Hannes Hyvönen haastattelussa lauantaina Peliittojen voitokkaan runkosarjapäätöksen jälkeen. Hän sai heti pelin jälkeen tietää potkuistaan.

Hannes Hyvönen on saanut potkut Heinolan Peliittojen päävalmentajan tehtävästä jääkiekon Mestiksen karsintaottelujen alla. 

Peliitat kertoi tänään sunnuntaina julkaisemassa lyhyessä tiedotteessaan, että joukkueen valmennus vaihtuu loppukaudeksi. Vastuuvalmentajan tehtävään hyppää Jesse Welling, joka on valmentanut tällä kaudella Lahden Pelicansin U20-joukkuetta.

Peliittojen päävalmentajana toista kauttaan toiminut Hannes Hyvönen vahvistaa MTV Urheilulle saaneensa potkut. Hyvönen kertoo saaneensa tiedon heti eilisen runkosarjan päätösottelun päättymisen jälkeen puhelimitse Peliittojen omistaja Zoltan Nagylta.

Sarjajumbo Peliitat voitti runkosarjapäätöksessään sarjakakkosen Ketterän Imatralla maalein 3–2. Nagy ilmoitti sen jälkeen Hyvösen mukaan, että päätös valmennuksen vaihdosta on tehty hallituksen kanssa.

Hyvönen oli kuullut mahdollisesta lähdöstään aiemmin "huhua puskaradiosta", mutta sanoo olevansa "totta kai pettynyt".

– Ei kukaan valmentaja potkuja halua, mutta ymmärrän ja kunnioitan seuran päätöstä, Hyvönen kommentoi.

– Seurajohdolla on kovat paineet sarjapaikasta, eivätkä pelit ole viime aikoina kulkeneet niin kuin olisi pitänyt. He tulivat siihen päätökseen, että pitää vaihtaa valmentajaa ennen karsintoja.

Hyvönen myös ynnää, että ratkaisulla halutaan "herättää joukkue" ennen ensi viikolla käynnistyvää karsintasarjaa. Peliitat lähtee siihen Mestiksestä Forssan Palloseuran kanssa, ja Mestis-seuroja vastaan on tulossa kaksi joukkuetta Suomi-sarjasta.

Hyvösen mukaan Peliittojen pitäisi pystyä hoitamaan Suomi-sarjan joukkueet, eikä hänellä ole ollut asiasta epäilystä.

"Kiitos Heinolan Peliitoille"

5:00
Näin Peliitat päätti runkosarjan Hannes Hyvösen alaisuudessa – katso tästä voitokkaan Ketterä-ottelun maalit.

47-vuotias Hyvönen kääntää puheensa kiitoksiin.

– Olen kaksi vuotta tehnyt Heinolassa hommia. Sain Peliitoilta tuon mahdollisuuden ja olen todella kiitollinen, että he palkkasivat minut.

Viime kaudella Peliitat sijoittui Hyvösen alaisuudessa viimeistä edelliseksi, 13:nneksi, ja tällä kaudella se jäi jumboksi.

– Sain pitkään tehdä tuota työtä. Sitä kautta minulle on avautunut muitakin mahdollisuuksia valmentajana: maajoukkueportit (Hyvönen toimii apuvalmentajana Suomen U16-maajoukkueessa) ja lisäkoulutuksia on tullut matkan varrella. Olen kehittynyt valmentajana. Kiitos Heinolan Peliitoille siitä.

Hyvönen kiteyttää vielä olleensa niin kauan jääkiekossa mukana, että hän ymmärtää "pelin hengen" ja miten bisnes sekä seurajohto toimivat.

– Elämä jatkuu. Nälkä valmentamiseen on edelleen aivan valtavan kova. Haluan kehittyä, mennä eteenpäin ja jatkaa matkaa.

Hyvösen matka jatkuu Ilta-Sanomien mukaan ensi kaudella SM-liigaseura Porin Ässien taitovalmentajana. Mies ei itse halunnut kommentoida asiaa, vaan sanoi antavansa tulevan seuran tiedottaa ensin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja