Kohupuhelinvalmistaja Turing teki sen taas – esitteli suunnitelman varsin kunnianhimoisesta uudesta älypuhelinmallista

Aikanaan Nokian vanhoissa tiloissa Salossakin puhelintuotantoa suunnitellut Turing on esitellyt jälleen suunnitelmat tulevasta älypuhelinmallistaan.

Turing HubblePhone on rakenteeltaan eräänlainen simpukkapuhelin, joka on varustettu kahdella näytöllä ja kääntyvällä rakenteella. Tällä kertaa Turingin kehitysaikataulu vaikuttaa aiempia hankkeita realistisemmalta, sillä puhelinta lupaillaan markkinoille vasta 2020.

Parisen viikkoa sitten Turing kertoi, että sen Turing Holdings -emoyhtiö on päättänyt perustaa uuden täysin omistetun tytäryhtiön jatkamaan Turing Robotic Industriesin tähän asti tekemää työtä.

Turingin Suomen yhtiö Turing Robotic Industries asetettiin konkurssiin 5. helmikuuta sen itse jätettyä konkurssihakemuksen. Turing suunnitteli aikanaan älypuhelimensa tuotannon aloittamista Nokian vanhassa koetehtaassa Salossa. Suomessa on tehty myös Turingin puhelinten muotoilu- ja suunnittelutyötä.

Turingin historiaan kuuluvat toistaiseksi alkuperäinen Turing Phone ja viime vuonna tulossa ollut Turing Phone Appassionato. Kumpaakaan ei lopulta tuotu laajemmin markkinoille. Alkuperäisen Turing Phonen tilaajille toimitettiin vain keskeneräisiä eikä täysin lupauksia vastanneita prototyyppiversioita puhelimista.

Viime vuonna Turing kehitti pitkälle uuden Appassionato-puhelinmallin, jota ei kuitenkaan lopulta tuotu markkinoille. Syynä olivat puhelimen tekniikan vanhentumisen ja suurten vaadittavien komponenttitilausten yhtälö, joka kasvatti riskit liian suuriksi.

Jos on uuden Turing HubblePhonen vuoden 2020 aikataulu hieman aiempaa realistisempi, luvatut tekniset ominaisuudet kuulostavat edelleen mahtipontisilta. HubblePhonen pääkameran nimittäin pitäisi tarjota 15x optinen zoom, Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiirejä olla kaksi kappaletta sekä tukea 5G-yhteyksiä. Eivätkä näytötkään aivan tavallisia ole. HubblePhonen sisältämää käyttöjärjestelmää Turing ei ole toistaiseksi kommentoinut.

Nyt kerrotut suunnitelmat HubblePhonesta muistuttavat Turingin aiempia kaavailuja tuolloin Keplerian-nimellä kulkeneesta puhelimesta.

Vaikka monet yksityiskohdat ovat vielä auki, puhelimen suunnitelluksi hinnaksi Turing on kertonut 2 750 dollaria eli noin 2 350 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja