Kohupotkut saanut Jarkko Wiss saatiin puhelimen päähän

Turkulaisseura Inter perustelee päävalmentajan erottamista niukasti seuran arvoilla. MTV Urheilu uutisoi maanantaina Wissin epäasiallisesta käytöksestä seuran naispuolista työntekijää kohtaan.

Turkulainen jalkapalloseura Inter perustelee niukasti seuran arvoilla Jarkko Wissin vapautusta tehtävästään, ja erotettu päävalmentaja oli tiistaina vielä vähäsanaisempi. STT tavoitti Wissin puhelimeen, mutta puhelu päättyi heti esittelyjen jälkeen.

– Toivotan sulle hyvää päivää. Moi, moi, Wiss hyvästeli ja lopetti rupattelun alkuunsa.

FC Inter Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Nikolas Håkans perusteli maanantaina tiedotteessa Wissin potkuja seuran arvoilla.

– Päävalmentajalla on seurassa tärkeä asema esimerkkinä arvomaailman mukaisesta toiminnasta. Emme kokeneet nykyisen päävalmentajan edustavan seuran arvoja, Håkans kommentoi.

MTV Urheilun tietojen mukaan Wiss syyllistyi epäasialliseen käytökseen turkulaisseuran naispuolista työntekijää kohtaan kauden päätöstapahtumassa 27. lokakuuta. Inter tiedotti Wissin potkuista maanantai-iltana sen jälkeen, kun MTV Urheilu oli tavoittanut seuran edustajan.

"Seurassa rauhallinen tunnelma"

Tiedotusvastuun saanut Interin kehitysjohtaja Tuomas Välimäki ei kommentoinut tapahtuman vaiheita.

– Emme voi, ihan työlainsäädännön puolesta, kommentoida yksittäisten työntekijöiden ja henkilöstön asioita yksityiskohtaisella tavalla, Välimäki totesi STT:lle maanantaina.

– Yleisellä tasolla, huomioiden liigajoukkueen päävalmentajan merkitys esimiehenä, teimme perusteellisen selvitysprosessin ja tulimme siihen tulokseen, että menetettyä työyhteisön luottamusta ei voi korjata Jarkko Wissin ollessa tuossa roolissa. Sen takia tähän päätökseen on päädytty.

Wissin seuraajaa ei ole vielä kartoitettu.

– Sen osalta viestimme lähiviikkoina tai viimeistään lähikuukausina. Tällä viikolla käsittelemme avainhenkilön vaihdoksen aiheuttamaa tilannetta seuran sisällä, Välimäki kertoi STT:lle tiistaina.

– Seurassa on rauhallinen tunnelma. Mennään eteenpäin.

Wiss tuli Interiin kauden 2022 jälkeen. Hänellä oli sopimus seuran kanssa vuoden 2024 loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat