FC Inter antoi potkut Jarkko Wissille – MTV Urheilun tiedot: Ahdisteli naistyöntekijää kauden päätösjuhlassa

Jalkapallon Veikkausliigan FC Interin on erottanut päävalmentajansa Jarkko Wissin tehtävistään. MTV Urheilun tietojen mukaan Wiss ahdisteli turkulaisseuran naispuolista työntekijää kauden päätöstilaisuudessa.

Ahdistelu tapahtui Interin kotikentällä Veritas Stadionilla järjestetyssä tilaisuudessa perjantaina 27. lokakuuta. Useat paikalla olleet kertovat MTV Urheilulle, että Wiss puhui naiselle seksuaalissävytteisesti läpi illan.

Wiss oli myös pyytänyt naista istumaan syliinsä ja yrittänyt estellä tämän siirtymistä pois vierestään tarttumalla käteen. Nainen poistui lopulta paikalta pelaajien kanssa, ja Wiss jäi areenan tiloihin.

MTV Urheilun tietojen mukaan tapaus nousi tuoreeltaan laajasti joukkueen ja seurajohdon tietoon. Seurajohto ei kuitenkaan ottanut tapauksen jälkeen yhteyttä pelaajiin. Inter tiedotti Wissin potkuista maanantai-iltana sen jälkeen, kun MTV Urheilu oli tavoittanut seuran edustajan.

– Päävalmentajalla on seurassa tärkeä asema esimerkkinä arvomaailman mukaisesta toiminnasta. Emme kokeneet nykyisen päävalmentajan edustavan seuran arvoja. Päätös on tehty perusteellisen selvitysprosessin tuloksena, FC Inter Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Nikolas Håkans kommentoi tiedotteessa.

Wiss, 51, toimi Interin päävalmentajana kauden 2023 alusta lähtien. Hänen sopimuksensa seuran kanssa oli määrä ulottua vuoden 2024 loppuun.

Aiemmin Wiss on valmentanut Veikkausliigassa Tampereen Ilvestä vuosina 2016–2021. Pelaajana hän saavutti kaksi Suomen mestaruutta ja pelasi Suomen maajoukkueessa 45 A-maaottelua.

Juttua päivitetty klo 20.26: Korjattu lausetta "seurajohto ei kuitenkaan ole ottanut tapauksen jälkeen yhteyttä pelaajiin, eikä se ole tiedottanut mahdollisista jatkotoimista" muotoon "Seurajohto ei kuitenkaan ottanut tapauksen jälkeen yhteyttä pelaajiin."

Lue myös:

    Uusimmat