Kohupelaaja Nick Kyrgios mursi vuosien kylmän kauden: "Olen ollut todella syvissä vesissä"

Tuore Wimbledon-finalisti Nick Kyrgios voitti seitsemännen ATP-kaksinpelitittelinsä ja ensimmäisen kolmeen vuoteen. Australialainen kukisti sunnuntaina Washingtonin ATP500-turnauksen loppuottelussa Japanin Yoshihito Nishiokan lukemin 6–4, 6–3.

– Tunteikas hetki palata tänne ja ottaa jälleen mestaruus, edellisen tittelinsä juuri Washingtonissa voittanut Kyrgios sanoi.

Finaalipaikka oli Kyrgiosille uran ensimmäinen peräkkäisissä tour-tason kilpailuissa, sillä edellisen kerran hän pelasi kaksinpeliä Wimbledonissa. Australialainen löi huipputennistä läpi viikon eikä menettänyt syöttövuoroaan kertaakaan.

– On ollut uskomaton muutos siihen, missä olin viime vuonna tähän aikaan. Olen ollut todella syvissä vesissä.

Turnauksen alussa Kyrgios oli maailmanlistalla vasta sijalla 63. Hän on kärsinyt ongelmista henkilökohtaisessa elämässään, eikä Wimbledonista jaettu rankingpisteitä. Voitollaan australialainen nousi maailmanlistan livetilanteessa 37:nneksi, seitsemän pykälää Emil Ruusuvuoren edelle.