Mainos

Kohti SuomiAreenaa: Toteutuuko järjestäjän säätoive? Näin meteorologi vastaa

160 tilaisuutta, 800 puhujaa, tuhatpäin yleisöä – ja Suomen kesä.

Siinäpä haastetta kerrakseen järjestäjille, jotka rakentavat Suomen suurinta keskustelutapahtumaa SuomiAreenaa Poriin.

Kymmenettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on nähty monenlaista säätä, mutta tämän vuoden kolea ja sateinen kesä on aiheuttanut muun kiireen keskelle lisäpuuhaa.

– Seuraan sääsivustoja joka päivä jännityksellä. Sitä tietenkin toivoo kohtuullisen mukavia ilmoja, sanoo SuomiAreenasta vastaavan MTV:n tapahtumajournalismin yksikön toimituspäällikkö Jussi Eronen.

Moni kesälomalainen kaipailee jo helteitä, mutta Erosen mukaan hellekään ei ole välttämättä järjestäjän kannalta se ihanteellisin ilma.

– Viime kesänä olin paahtua, kun juonsin tunnin ajan turvekeskustelua mustilla istuimilla, auringonpaisteessa kolmenkymmenen asteen helteessä. Vieressä Vapon toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny ja ympäristöministeri Ville Niinistö pyyhkivät valuvia hikipisaroita, hän muistelee.

Monet työtilat paahtuivat helteessä pätseiksi, joten MTV Uutisten toimittajat kehittelivät viime vuonna luovia keinoja saadakseen jutut valmiiksi.

Suorassa auringonpaahteessa myös yleisö voi nuutua avokatsomoissa.

Mutta ei päinvastainenkaan keli kenenkään toiveissa ole. Ulkolavojen, torien ja kesäkaupungin tunnelma kärsivät, jos vettä sataa aamusta iltaan ja jos lämpötilat ovat syksyisissä lukemissa.

MTV ja yhteistyökumppani Porin kaupunki ovat toki varautuneet tähänkin.

– Jos sade äityy kovaksi, meillä on tärkeille ohjelmille tietenkin varapaikat sisätiloissa, muistuttaa Eronen.

– Ja aika moni keskustelupaikka on muutenkin katettu.

Millaista säätä tapahtumavastaava sitten on toivonut, kun on sääennusteita seurannut?

– Mielestäni paras SuomiAreena-sää on parikymmentä astetta ja puolipilvistä, Eronen sanoo.

SuomiAreena - keskustelun kuuma heinäkuu

Virittäydy SuomiAreena-tunnelmaan hyvän dokumentin parissa! Dokumentaristi Kari Pyrhönen seurasi viime vuonna viikon parhaita väittelyitä ja hauskimpia vääntöjä päivin ja öin, keskustelulavoilla ja kulisseissa. 

Ohjelma katsottavissa MTV Katsomossa sekä MTV3-kanavalla sunnuntaina 12.7. klo 16.25 alkaen.

MTV Uutisten meteorologilla Markus Mäntykannaksella on siis hyviä uutisia Eroselle.

– Positiivinen juttu on se, ettei mitään jatkuvia sateita näy ennusteissa. Mukana on siis varmasti myös kesäisen aurinkoisia ja lämpöisiä hetkiä, hän kertoo.

– Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että alkuviikko on Porissa poutainen ja aurinkokin näyttäytyy. Maanantai on vielä vähän kolea päivä, ja lämpötiloissa jäädään alle 20 asteen.

Viikon edetessä ilma vähän lämpenee, mutta toisaalta sade- ja ukkoskuurojen riski kasvaa. Samalla pilvisyys alkaa lisääntyä.

– Mutta keskiviikko-torstai -akselilla päästään jopa yli 20 asteen, jos aurinko paistaa. Sitten perjantaina taas viilenee.

Säätä ei siis kannata säikähtää, vaikka sateenvarjo kannattaakin ehkä pakata mukaan. Yksi vinkki Mäntykannaksella on vierailijoille.

– Kannattaa ottaa mukaan vähän lämmintä vaatetta, varsinkin jos viettää Porissa koko päivän. Varhain aamusta on erityisesti alkuviikosta viileää.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.