Mainos

Kohta renkaasi voidaan ratsata vaikka parkkihallin ovella – rekisterikilpikin kuvataan

Nokian Renkaat pyrkii skannausteknologian avulla parantamaan tietoisuutta renkaiden kunnosta.

Nokian Renkaiden SnapSkan-teknologia kertoo autoilijalle renkaiden urasyvyyden ja milloin on aika vaihtaa renkaat. SnapSkan on kehitetty yhteistyössä rengas- ja autonhuoltopalvelu Vianorin kanssa.

Skannauspalvelu perustuu 3D-skannausteknologiaan ja se on uudenlainen tapa mitata renkaiden urasyvyyttä ja turvallisuutta. Ajoneuvo ajetaan automatisoidun yliajoskannerin yli, joka lukee renkaat samalla kun kamera tunnistaa ajoneuvon rekisterinumeron perusteella.

Skannauksen jälkeen kuljettaja saa halutessaan henkilökohtaisen maksuttoman rengasraportin tekstiviestillä tai sähköpostilla. Raportin saa riippumatta siitä, minkä valmistajan renkaat autossa on.

SnapSkan-teknologialla halutaan parantaa tietoisuutta renkaiden kunnosta. Ajamalla hyväkuntoisilla renkailla kuljettaja maksimoi oman ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden ja kaikille jää enemmän pelivaraa.

– Liian moni on tietämätön renkaidensa kunnosta, ja kynnys renkaiden uusimiseen tuntuu olevan korkea. Tällä uudella teknologialla haluamme parantaa kuljettajien tietoisuutta renkaidensa kunnosta ja tehdä sen heille mahdollisimman helpoksi, Vianorin vähittäiskaupan johtaja Ville Nikkola kertoo.

Uusi skannauspalvelu tekee rengasturvallisuuden seuraamisesta helppoa ja nopeaa, kun tieto tulee ajoneuvon omistajalle sähköisesti. Tällä varmistetaan, että ajoneuvon omistajat tietävät milloin on syytä reagoida renkaiden kuntoon.

Ensimmäinen skannauspiste otetaan käyttöön Helsingin Q-Park Iso Erottajan parkkihallin sisääntuloväylällä. Lähiaikoina skannauspisteitä tulee käyttöön muuallakin Suomessa sekä myös Vianorin myyntipisteissä. Lisäksi palvelu otetaan käyttöön useassa eri maassa lähivuosina.


***

0:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.