Koe erilainen Pietari!

Pietarin historialliset nähtävyydet tekevät matkailijaan vaikutuksen, mutta kaupungissa on paljon muutakin koettavaa. Taru Linna Suomi-Venäjä-Seurasta neuvoo, miten saat kosketuksen Euroopan neljänneksi suurimpaan kaupunkiin pintaa syvemmältä.

Baltican oluttehdas on oluen ystäville vierailun arvoinen paikka. Yksittäisen matkaajan voi olla vaikeampaa päästä alueelle, mutta ryhmien kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä panimoon. Kävijällä on mahdollisuus opastettuun kierrokseen ja paikallisten suosikkioluiden maisteluun. Mukaan kannattaa varata hyvät kengät, sillä kävelyä kertyy jopa kolmen kilometrin verran.

Juomakulttuurista kiinnostuneen kannattaa käydä katsastamassa myös Pietarin vodkamuseo, jossa turisti pääsee makumatkalle venäläisen vodkan maailmaan. Museon yhteydessä voi myös ruokailla ravintolassa.

Ruokakulttuuria Pietarista löytyy joka makuun. Viime vuosina muun muassa sushi-ravintoloiden määrä on näkyvästi lisääntynyt. Hampurilaisten sijasta kannattaa kokeilla venäläistä pikaruokaa, kuten täytettyjä perunoita, perinteisiä blinejä tai pelmenejä. Eksoottisempia makuja kaivatessaan pietarilainen herkkusuu suunnistaa usein gruusialaiseen ravintolaan.

Krestyn tutkintavankila on osin avoin yleisölle. 1880-luvulla valmistuneessa vankilassa on istunut vuosien mittaan suomalaisiakin. Vierailija pääsee näkemään konkreettisesti, missä oloissa vangit ovat asuneet. Ruotsinlaivan hytin kokoisessa huoneessa on saattanut majoittua yli kymmenen vankia. Vankilan yhteydessä toimii myös vankilamuseo.

Naisten kymppi kokoaa juoksijat yhteen syyskuussa viidettä kertaa. Matka alkaa Palatsiaukiolta ja etenee näyttävissä maisemissa pitkin Pietarin katuja. Sekaan mahtuu turisti siinä missä paikallinenkin, ja halutessaan voi kävelläkin. Illalla juoksun jälkeen voi hemmotella itseään ajelemalla vaaleanpunaisella limusiinilla venäläistä samppanjaa siemaillen.

Divo Ostrov -huvipuisto vetää puoleensa lapsia ja lapsenmielisiä. Se on kooltaan suomalaista Linnanmäkeä pienempi, mutta laitteita ja hauskanpitoa riittää. Huvipuisto on osin auki myös talvisin.

Kauppakeskus Planeta Neptun on enemmän kuin ostosparatiisi. Sen sisällä sijaitsee kaksi turistikohdetta. Toinen on Linnanmäen Sea Lifen tyylinen akvaario, jossa turisti pääsee lähietäisyydelle muun muassa haikalojen kanssa. Kauppakeskuksesta löytyy myös Pietarin kauhut -näyttely, joka esittelee multimediatehosteiden siivittämänä Pietarin myyttistä historiaa. Vierailu vaatii turistilta hyvää venäjänkielen taitoa tai tulkin.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja