Kodin pahimmat pöpöpesät puhtaaksi – lue huikeat ja helpot niksit!

Keväällä koti on mukava puunata kuntoon, kun aurinko kurkistelee ikkunan takaa. Näillä nikseillä saat pahimmatkin sotkut puhtaaksi.

Kesän alla koti on mukava saada puhtaaksi. Joskus urakka tuntuu toivottomalta, mutta pienellä organisoinnilla ja muutamilla hyvillä vinkeillä työrupeama helpottuu ratkaisevasti.

Kylpyhuone kiiltäväksi

Tiskialtaat ja metalliset tiskipöydät saa puhtaaksi kätevästi pyykkipulverilla tai konetiskipulverilla.

WC:n poistoputki on usein harjan ulottumattomissa. Asia hoituu kätevästi puhdistustableteilla, joita saa hyvin varustetuista vähittäistavarakaupoista. Anna tabletin vaikuttaa 30 minuuttia ja huuhtele.

Lattiakaivon puhdistus on ikävimpiä siivoushommia. Ritilän alle asetettava lattiakaivosuodatin helpottaa puhdistusta huomattavasti. Suodatinta ei kuitenkaan pidä käyttää pyykinpesukoneen poistoveden suodattamiseen.

Keittiön sudenkuopat

Lieden tummentumat saa kätevästi pois sokeripalalla. Lieden tulee olla kuiva. Mitä kovempi sokeripala, sen parempi. Poista sokeri liedeltä käytön jälkeen, ettei se pala seuraavan ruoanlaittokerran yhteydessä.

Jääkaapin ikävät hajut saa pois laittamalla jääkaappiin kostean sanomalehden. Paperi imee hajun itseensä.

Mikroaaltouunista saa hajut pois lämmittämällä kupissa kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa ja kupillisen vettä. Lämmitä täydellä teholla, kunnes vesi kiehuu. Auttaa myös tahrojen poistossa.

Kupari ja hopea

Kupariastiat saa kiiltämään sitruunamehun ja ruokasuolan seoksella.

Hopeaesineistä saa kiiltäviä liottamalla niitä foliolla vuoratussa astiassa, jossa on reilusti merisuolaa. Pienet hopeaesineet voi puhdistaa hammastahnalla.

Ehkäise ennalta

Myös kodin siisteyden ylläpitoon kannattaa panostaa.

Laita ulko-oven eteen aina kynnysmatto ja jätä kengät eteiseen. Älä anna turhan tavaran kertyä kaappeihin ja pöydille.

Kiinnitä huopapalat kalusteiden jalkojen alle.

Tuuleta tarpeeksi usein nopeasti ja tehokkaasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja