Kobe Bryantin kuolema oli kova kolaus myös Hanno Möttölälle, korostaa koripalloikonin erityistä ominaisuutta – "Hän voi katsella pilven reunalta tietäen, että antoi kaikkensa"

3:06
Videolla Hanno Möttölä muistelee Kobe Bryantia.

Sunnuntaina menehtynyttä Kobe Bryantia vastaan uransa aikana pelannut suomalaisikoni Hanno Möttölä nostaa Bryantin yhdeksi lajin suurimmista tähdistä. Varsinkin yksi ominaisuus johdatti Bryantin tähteyteen.

Urheilumaailma pysähtyi sunnuntaina suru-uutisen äärelle, kun tieto koripallolegenda Kobe Bryantin kuolemaan johtaneesta helikopterionnettomuudesta tuli ilmi. Tieto oli varsinkin koripallon parissa aikaansa viettäville ihmisille shokeeraava. Yksi kaikkien aikojen parhaista koripalloilijoista oli poissa vain 41-vuotiaana.

NBA:ssa kausina 2000-2002 pelannut Hanno Möttölä sai kuulla Bryantin kuolemasta myöhään sunnuntai-iltana. Suru-uutinen oli pysäyttävä.

– Just olin menossa nukkumaan. Kyllä se kolahti todella kovaa. Karmiva tapa, miten tämä tapahtui. Aika hiljaiseksi vetää, Möttölä toteaa MTV Urheilulle.

Kobe Bryant oli huikeiden taitojensa ja upeiden saavutustensa ohella muutakin. Bryant oli erinomainen ja esimerkillinen esikuva erittäin monille ihmisille.

– Hän oli absoluuttinen maailman tähti, joka liikutti ihmisiä ympäri maailmaa, innosti ja motivoi nuoria, Möttölä sanoo.

Möttölän ensimmäiset muistot Bryantista ovat jenkkitähden tulokaskaudelta. Vielä USA:n yliopistosarjassa pelannut Möttölä meni ystävänsä kanssa katsomaan Los Angeles Lakersin ja Utah Jazzin pudotuspeliottelua. Tuolloin nuori Bryant ei ollut vielä parhaimmillaan, mutta tuota ottelusarjaan voidaan pitää myös hänen uransa yhtenä käännekohtana.

– Häntä vähän parjattiin itsekkyydestä. Hän heitti pari kertaa niin, ettei osunut edes korirautaan. Olen jostain lukenut, että sen sarjan jälkeen kesällä hän oikeasti otti itseään niskasta kiinni ja tuplasi harjoitusmääränsä. Siitä hänen rakettimainen nousunsa aivan maailman parhaaksi pelaajaksi alkoi, Möttölä muistelee.

Bryant tunnettiin taitojensa lisäksi myös periksiantamattomuudestaan ja sisustaan. Bryant ei hevillä nimittäin luovuttanut, vaan teki hartiavoimin töitä saavutustensa eteen. Tuo ominaisuus teki Bryantista ainutlaatuisen tähden.

– Jos miehellä menee akillesjänne poikki, hän haluaa itse nousta, menee heittämään vaparit ja sen jälkeen kävelee vaihtopenkille. Kyllä urheilumaailmassa on aika moni kaveri viety paareilla pois. Käsittämätön fyysinen ja henkinen lujuus,

– Hän on sellainen, ettei kenenkään tarvitse jossitella. Hän voi katsella pilven reunalta tietäen, että antoi kyllä kaikkensa, Möttölä päättää. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja