Mainos

Klovnihysteria levisi myös Eurooppaan: Karmivat "tappajaklovnit" kiusaavat ja houkuttelevat lapsia

Mainostemppu, kauhukirjallisuuden luoma villitys vai todellinen yritys pelotella lapsia ja miksei aikuisiakin? Klovnihysteria on levinnyt Yhdysvalloista ainakin Britanniaan ja Australiaan.

Viimeksi hurjannäköiset tappajaklovnit pelottelivat ihmisiä Britanniassa. Northumbrian poliisin mukaan ilkeä Pennywise, tanssiva klovni on nähty ainakin kuusi kertaa viimeisimmän viikon aikana, kertoo The Guardian. Lehden mukaan klovnit ovat pelotelleet lähinnä lapsia.


Yksi dramaattisimmista hyökkäyksistä koettiin perjantaina, kun klovniasuinen mies hyppäsi veitsi kädessä hieman yli 10-vuotiaiden lasten eteen ja seurasi heitä kouluun.

Puukkoja ja houkutteluita

Maailmalla leviävä klovnivillitys sai alkunsa Yhdysvalloista viime syksynä. Kukaan ei kuitenkaan tiedä tarkalleen mistä ja miksi. Yhdysvalloissa klovnihyökkäyksistä kerrottiin ensimmäistä kertaa viime elokuussa.

Ensimmäiset ilmoitukset poliisille tulivat Etelä-Carolinasta, jossa poliisi sai paljon puheluita klovneista, jotka yrittävät houkutella lapsia metsään.

Klovnihysteria on levinnyt Yhdysvalloissa ainakin pariinkymmeneen osavaltioon. Pääosin klovnien ahdistelut ovat olleet sinänsä harmitonta pelottelua, mutta US Weeklyn mukaan perjantaina kouluja suljettiin Ohiossa sen jälkeen, kun klovni oli uhannut oppilaita hyökättyään ensin naisen kimppuun tämän kodin edustalla. 

Viime kuussa pellenaamariin pukeutunut mies puukotti 16-vuotiaan opiskelijan kuoliaaksi Pennsylvaniassa.


Hupia vai todellinen vaara?

Joidenkin yhdysvaltalaisasiantuntijoiden mukaan kyseessä saattaa olla sosiaalisen median luoma ilmiö, jonka tarkoituksena on hauskuuttaa ihmisiä.

Myös Stephen Kingin Se-kirjassa seikkailevasta pahasta Pennywise-klovnista parhaillaan tehtävän uutuuselokuvan on arveltu olevan syynä erilaisten kauhistusten ilmestymiselle.

Uutiskanava CNN kertoo, että samankaltainen kauhuklovnien aalto piinasin Bostonin aluetta jo 1980-luvulla. CNN:n mukaan vuonna 2008 julkaistiin laaja tutkimus, jonka mukaan useimmat lapset eivät, vastoin yleistä käsitystä, edes pidä klovneista. 

Muutama vuosi sitten aggressiiviset klovnit pelottelivat ihmisiä Halloweenin kynnyksellä Ranskassa.

Kauhun kummisetä Stephen King itse kertoo Pennywise-klovnin syntyneen, kun hän mietti, mikä pelottaa lapsia eniten koko maailmassa.

Vastaus oli: Klovnit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.