Ruotsissa etsitään pelleä, joka pelotteli lasta terävällä esineellä – poliisi huolestunut "tappajaklovni-ilmiön" paluusta

Ruotsin poliisi etsii klovniksi pukeutunutta henkilöä, joka oli jahdannut koulumatkalla ollutta lasta kädessään "jotakin terävää".

Vuonna 2016 maailmalla levisi Yhdysvalloista alkunsa saanut huolestuttava ilmiö, jossa pelottaviksi pelleiksi pukeutuneet henkilöt säikyttelivät ja jopa hyökkäsivät ihmisten kimppuun. Kauhuklovneista saatiin lukuisia maistiaisia myös meillä Suomessa.

Nyt Ruotsin poliisi etsii noin parikymppistä klovniksi pukeutunutta henkilöä, joka pelotteli 8-vuotiasta lasta terävä esine kädessään. Pelle lähti tiehensä, kun tilanteen huomannut autoilija soitti ajoneuvonsa torvea.

Poliisin mukaan pellellä oli punaiset hiukset ja vitivalkoiseksi maalatut kasvot, kertoo The Independent. Kuvailu saattaakin tuoda mieleen Stephen Kingin Se-kirjassa ja siihen pohjautuvissa elokuvissa esiintyvän Pennywise-klovnin. 

Tappajaklovni-ilmiö oli voimissaan pari vuotta sitten myös Ruotsissa, jossa veisten kanssa liikkuvista pelottelijoista tehtiin havaintoja solkenaan. Joissain tapauksissa klovnit olivat jopa viiltäneet veitsillään ihmisiä. Ruotsin poliisi onkin nyt huolissaan inhottavan trendin mahdollisesta paluusta.

Myös esimerkiksi naapurimaassa Norjassa eräs leluketju lopetti klovnipukujen myynnin yli sadassa liikeessään.

Lue myös:

    Uusimmat