Mainos

Klassikkoelokuva Miriam uusintaensi-illassa

William Markuksen ohjaama elokuva Miriam, joka sai ensi-iltansa Bio Rexissä Helsingissä vuonna 1957, esitetään samaisessa elokuvateatterissa uutena esityskopiona 2. maaliskuuta. Elokuvan tähti, Anneli Sauli on itse paikalla.

Useimmat muistavat Anneli Saulin kotimaisen elokuvan 50-luvun kirkkaimpana tähtenä, mutta hän on tehnyt myös pitkän uran teatterissa. Sauli kiinnitettiin Joensuun kaupunginteatteriin 1971, jossa hän näytteli eläkkeelle jäämiseensä asti.

Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus aloitti kotimaisten elokuvien esittelyn viime syksynä Mika Waltarin elokuvilla. Ensi syksynä vuorossa ovat Leo Jokelan elokuvat. Saulin muina elokuvina nähdään vielä esimerkiksi Lumisten metsien tyttö, Jokin ihmisessä, Risti ja Liekki ja Hilja maitotyttö. Anneli Saulin elokuvien katselmus päättyy 12. maaliskuuta Miriamin toiseen esitykseen.

Elokuvien esittämisen mahdollistaa Suomen elokuva-arkiston, Suomi-Filmin ja Yleisradion yhteistyö. Vanhojen elokuvien kunnollisista kopioista on pula, ja tavoitteena onkin, että jokaisen sarjan yhteydessä tuotetaan uusi esityskopio valtakunnalliseen levitykseen. Anneli Saulin elokuvia esitetään viikonloppuisin Bio Rexissä ja iltapäivänäytöksissä Stoassa ja Malmitalossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.