Mainos

Kittilän korjattu lentoasema valmiina jouluturistien vastaanottoon

Uusi terminaali on osoittanut jo tarpeellisuutensa. Lentoasemien kautta on tulossa n.100.000 jouluvierasta Lappiin.

Viime heinäkuussa tulipalon vaurioittama Kittilän lentoasema on korjattu ja valmis vastaanottamaan tulevan jouluruuhkan täysillä valmiuksilla. Lentoaseman palossa tuhoutui täysin yli 2000 nelimetriä asemarakennuksen tiloja.

Tuhoutuneen osan tilalle on nyt rakennettu väliaikaiset tilat.Mm. passintarkastus toimii uudessa vasta avatussa terminaalissa,joka on jo osoittanut tarpeellisuutensa.

-Se oli todella hyvässä testissä, koska ensimmäiseksi sieltä tuli läpi kaikki mailmancupin matkustajat ja siinä yhteydessä suksia hirveä määrä ja suuria paketteja. Pääsimme todella testaamaan sen kunnolla ja kyllä täytyy sanoa, että tuhosta huolimatta olosuhteet ovat siltä osin paremmat kuin viime vuoden joulukuussa, toteaa Kittilän lentoaseman päällikkö Kari Tohmo.

2000 neliömetrin terminaali antaa jatkossakin enemmän tilaa matkustajille. Tänä jouluna Kittilän kentälle saapuu yhteensä n 170 tilauslentoa eri puolilta eurooppaa, muun liikenteen lisäksi. Tohmon mukaan lentoaseman kapasiteetti kyllä riittää.

-Tiukin päivä on joulukuussa, 23 lentoa samana päivänä, joista neljätoista seisoo tuossa koko päivän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.