Mainos

Kissoja ammuttu Järvenpäässä – motiivina kissaviha?

Kahta kissaa on vahingoitettu ampumalla Järvenpään Haarajoella ja Iso-Kytössä. Toinen tapaus sattui elokuun lopussa ja toinen viime viikonloppuna.

Poliisin tietojen mukaan kissoja on ammuttu ilma-aseella ja toinen kissoista on jouduttu lopettamaan vammojen takia. Toinen on hoidossa.

Itä-Uudenmaan poliisilla ei ole asiasta esitutkintaa käynnissä, eikä tekijöistä tai tekijästä ole siten tietoa. Myös ampumisten motiivi on hämärän peitossa.

– Jos pitää arvata, toiminta voi olla pelkkää häiriökäyttäytymistä tai sitten kissaviha on ajanut tekoihin. Meille tulee paljon soittoja siitä, mitä voi tehdä, kun kissat kulkevat vapaana pihapiirissä. Monet eivät voi sietää sitä, sanoo rikosylikonstaapeli Terhi Sandholm.

Sandholm muistuttaakin, etteivät saa järjestyslain mukaan kulkea vapaana taajamassa. Laissa kissa vertautuu koiraan, joka täytyy pitää kytkettynä ulkona ollessa.

– Eläinsuojelulainkin perusteella omistajan tulee suojella eläintään sillä tavalla, ettei se pääse vahingoittamaan itseään tai etteivät muut pääse vahingoittamaan sitä, Sandholm sanoo.

Samalla hän kuitenkin korostaa, ettei eläimiä luonnollisestikaan saa vahingoittaa tai lopettaa ampumalla, vaikka pihalla hiippailu ärsyttäisikin.

– Näin räikeitä tapauksia ei onneksi tule tietoon kovin usein, Sandholm sanoo.

Jos pihalla kiertelevä kissa häiritsee, Sandholm kehottaa ottamaan ensin yhteyttä eläimen omistajaan. Hankalissa tapauksissa kissan voi loukuttaa, mutta loukku on tarkastettava useita kertoja päivissä. Loukkuun jäänyt kissa pitää toimittaa löytöeläimille tarkoitettuun paikkaan.

Eläimen lainvastaisesta lopettamisesta tai vahingoittamisesta saattaa syyllistyä eläinsuojelurikokseen, josta pisin mahdollinen rangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.