Kisojen järjestäjämaan liitolta pyyntö Uefalle: EM-kisat siirrettävä

Romanian jalkapalloliitto FRF kertoi maanantaina, että se aikoo pyytää Uefaa tänään siirtämään jalkapallon EM-kisoja koronaviruksen leviämisen vuoksi.

Romanian pääkaupunki Bukarest on yksi kisojen 12 järjestäjäkaupungista. EM-kisat olisi määrä järjestää 12. kesäkuuta alkaen. Maan jalkapalloliitto toivoo kisoille kuitenkin lykkäystä.

– Jalkapalloperheen turvaaminen ja aktiivinen osallistuminen toimiin, joita Romanian hallitus ja kansainväliset viranomaiset suosittelevat kansanterveyden suojelemiseksi, ovat FRF:n päätehtävät tällä hetkellä, Romanian jalkapalloliitto totesi tiedotteessaan.

Aiemmin myös Italian jalkapalloliitto on pyytänyt lykkäystä Uefalta. Sen perusteena oli tosin toive Serie A -kauden loppuun pelaamisesta kesällä.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan odotetaan tekevän päätöksen turnauksen siirtämisestä tänään tiistaina, joten Romanian jalkapalloliiton toive kisojen siirrosta todennäköisesti siis toteutuu. 55 Uefan jäsenmaata kokoustavat asiasta videopuhelinkokouksessa Suomen aikaa kello 14 alkaen.

Brittilehti The Timesin tietojen mukaan kisoja lykättäisiin tasan vuodella kesään 2021. Myös kisojen pelaaminen marras-joulukuussa on ollut esillä. Tästä vaihtoehdosta ovat uutisoineet The Telegraph ja italialaislehti Corriere della Sera.

Lue myös:

    Uusimmat