Italialaislehti: EM-kisojen siirtyminen on jo varmaa – tässä johtava ehdotus villistä aikataulusta

Tässä vaiheessa vaikuttaa jo lähes selvältä, ettei jalkapallon EM-kisoja voida järjestää suunnitellusti kesä-heinäkuussa koronaviruksen leviämisen vuoksi.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan johdossa asia on jo tunnustettu, ja tiistaina yhteen kokoontuva hallitus saa puitavakseen erilaisia suunnitelmia kisojen siirtämisestä myöhempään ajankohtaan.

Viime viikolla ranskalainen urheilulehti L’Equipe kertoi, että Uefan tahtona olisi siirtää kisoja suoraa vuodella eteenpäin kesään 2021. Viikonloppuna vaihtoehtoratkaisuna brittilehti The Telegraph nosti esiin mahdollisuuden, jonka mukaan turnaus pelataan loppuvuonna 2020.

Nyt ajatus syystalvella järjestettävistä kisoista on saanut lisää tulta alleen, kun italialaislehti Corriere della Sera raportoi asiasta.

Lehden mukaan ei ole enää minkäänlaista epäselvyyttä siitä, etteikö kisoja siirrettäisi myöhemmäksi. Sen mukaan ajatus kesästä 2021 on kuitenkin hylätty, ja nyt pöydällä on kisojen järjestäminen 23. marraskuuta 2020 alkaen. Kuukauden kestävän turnauksen finaali pelattaisiin siten jouluaaton aattona, 23. joulukuuta.

Myös vuoden 2022 MM-kisat Qatarissa on määrä pelata aavikon paahtavan kuumuuden vuoksi syystalvella.

Lue myös:

    Uusimmat