Mainos

Kirkosta eroaminen jatkuu, tänäänkin tuhannet ovat lähteneet

Perjantain äänestyspäätös tasa-arvoisesta avioliittolaista sai suomalaiset eroamaan kirkosta sankoin joukoin viikonloppuna.

Yli 12400 suomalaista jätti eroilmoituksensa perjantain ja sunnuntain välisenä aikana.  

Eroakirkosta.fi-sivuston tilaston mukaan sunnuntaina kello 21:een mennessä oli eronnut liki 4700 jäsentä. Lauantaina erosi yli 5000 ihmistä, mikä on tämän vuoden ennätys yhden päivän aikana. Perjantaina erosi noin 2600 jäsentä.  

Sivuston kautta voi erota sekä evankelisluterilaisesta kirkosta että ortodoksikirkosta. Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma kertoi eilen, että eronneista suurin osa on evankelisluterilaisia, vain muutama kymmenen on mahdollisesti ortodokseja.

Eroajat ovat Karisman mukaan perustelleet päätöstään arkkipiispa Kari Mäkisen myönteisellä suhtautumisella tasa-arvoiseen avioliittolakiin.  

- Suomen kirkko on täysin hukassa ja hylännyt Raamatun totuuden, sanottiin eräässä perustelussa Eroakirkosta.fi-sivustolla.  

Karisman mukaan eilisestä lähtien eronneissa on aiempaa enemmän miehiä ja he ovat hieman aiempaa vanhempia. Eroaminen on myös aktiivisempaa maakunnissa kuin etelän suurissa kaupungeissa.  

-Kepu-Suomesta erotaan, Karisma tiivistää.  

Arkkipiispa Mäkinen sanoi toissa päivänä iloitsevansa eduskunnan äänestystuloksesta ja kiitti kansalaisaloitteen tekijöitä merkittävästä työstä.  

Etelä-Afrikassa vieraileva arkkipiispa Mäkinen viestitti Facebookissa kuulleensa eroista ja surevansa niitä.

Karisma vertaa tunnelmia lokakuun 2010 Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-ohjelmaa seuranneisiin päiviin. Tuolloin kirkosta erosi enimmillään 6 700 jäsentä päivässä.

Kirkosta eronneiden määrät ovat olleet koholla koko syksyn ajan. Jos eroaa ennen vuodenvaihdetta, ei tarvitse maksaa ensi vuoden kirkollisveroa.

Kirkon mukaan viime vuonna kirkosta erosi 58 965 henkilöä ja siihen liittyi 14 653 henkilöä. Kastettuja oli 43 719. Yhteensä evankelis-luterilaiseen kirkon jäsenmäärä oli viime vuonna 4 285 847 henkeä. Suomessa kirkon jäsenistä asuu 4 100 432 henkeä eli 75,2 % Suomessa asuvista kuuluu evankeli-luterilaiseen kirkkoon.

Uutista tarkennettu kello 10.22. lisäämällä viimeinen lause ja linkki kirkon tilastoon.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.