Mainos

Kirkon ulkomaanapu: Syyrian jälleenrakennusta alettava valmistella

10:00

Syyrian jälleenrakennukseen ei panosteta tarpeeksi, sanoo Kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg Huomenta Suomessa.

Hän kritisoi keskustelun keskittymistä sinänsä tärkeisiin rauhanneuvotteluihin ja akuuttiin avustustoimintaan, sillä niiden lisäksi olisi yritettävä esimerkiksi saada lapset kouluun ja mahdollistettava sodan jälkien korjaaminen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen toteaa, että Syyrian nykyisessä tilanteessa on ensisijaisesti pyrittävä pelastamaan henkiä. Hän kuitenkin myöntää, että työtä myös tulevaisuuden eteen on tehtävä, erityisesti jos optimisesti ajatellaan sodan olevan hiipumassa. Mykkänen pitää tätä mahdollisena, sillä Yhdysvalloilla, Venäjällä ja Turkilla on yhteinen intressi saada radikalisaation ”pumppuna” toimiva Syyrian kriisi ratkaistua.

– Vaikka nyt tuntuu että sota on käynnissä, on tärkeää suunnitelmien olevan kunnossa, Kirkon ulkomaanavun Jouni Hemberg toteaa. Suunnitelmia ei hänen mukaansa voida alkaa tehdä vasta, kun rauha on solmittu.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Syyrian ympäröivissä maissa on viisi miljoonaa pakolaista ja maan sisäisiä pakolaisia on kuusi miljoonaa.

– Nämä ihmiset tarvitsevat akuuttia apua juuri nyt, hän kertoo.

3:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.