Mainos

Kirkon järjestöt homoliittoja vastaan

Kirkon järjestöt ja hengelliset liikkeet vastustavat samaa sukupuolta olevien parisuhteen virallistamista. Asiaa koskeva vetoomus luovutettiin eduskunnalle tänään.

-Miehen ja naisen muodostamalla avioliitolla tulee säilyä erikoisasema perhelainsäädännössä, vetoomus korostaa.
Asia on ajankohtainen siksi, että eduskunta käsittelee hallituksen esitystä laiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteista. Kirkon järjestöjen ja hengellisten liikkeiden johtajat tähdentävät, että tässä asiassa periaatteelliset syyt korostuvat sosiaalisten ja taloudellisten etuuksien edelle. Vetoomus niin ikään alleviivaa, että suomalainen avioliittolainsäädäntö pohjautuu kristillisen ihmiskuvan ja luomisjärjestyksen mukaiseen näkemykseen avioliitosta.

-Virallistamisen myötä samaa sukupuolta olevien liitot tosiasiallisesti rinnastuisivat avioliittoon, vetoomuksessa arvioidaan. Kirkon järjestöt ja hengelliset liikkeet myös pitävät valitettavana, että hallituksen esitystä valmisteltaessa ei ole pyydetty lausuntoa Suomen ev.lut. kirkolta.

Vetoomuksen mukaan näin perustavaa laatua olevassa uudistuksessa tulisi kuunnella kansankirkkomme ääntä, sillä väestöstämme noin 85 prosenttia kuuluu kirkkoon. Kirkkohallitus otti lausunnossaan lokakuussa 1999 selkeästi kielteisen kannan homoseksuaalien välisiin liittoihin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.