Mainos

Kirkko selvittää vihkioikeudesta luopumisen vaikutuksia

Piispainkokous selvittää kirkkohallituksen kanssa, millaiset vaikutukset vihkioikeudesta luopumisesta olisi kirkolle. 

Piispainkokous päätyi tänään kokouksessaan siihen, että selvityksessä kartoitetaan laajasti avioliittoon vihkimisen merkitys kirkolle. Selvityksessä kartoitetaan myös, mitä vaihtoehtoja kirkolla on ja mitä vaikutuksia niillä voi olla.  

Taustaselvityksen tekee professori Eila Helander. Piispainkokous asetti taustaselvityksen tekijän tueksi myös ohjausryhmän, jonka puheenjohtajaksi nimettiin arkkipiispa Kari Mäkinen ja jäseniksi kansliapäällikkö Jukka Keskitalo, Kirkon tutkimuskeskuksen vs. johtaja Kimmo Ketola, kirkkoneuvos Pirjo Pihlaja ja piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen

Selvityksen on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä. Kirkolliskokoukseen asia etenisi toukokuussa 2018.  

Kirkolliskokouksen edustaja Risto Tuori teki viime keväänä aloitteen, että kirkkohallitus selvittäisi kirkon vihkimisoikeudesta luopumista. 

Vihkimisoikeudesta luopumista pidetään yhtenä kirkon vaihtoehtona sen suhtautumisessa tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Kirkon vihkioikeudesta luopuminen tarkoittaisi käytännössä sitä, että siviilivihkiminen tulisi pakolliseksi. Kirkko voisi yhä tehdä kirkollisia vihkimisiä vastaavia seremonioita, kuten siunauksia, mutta niillä ei olisi juridista vaikutusta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.