Evankelis-luterilainen kirkko ei ala vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja – päätös äänin 59–46

Evankelis-luterilainen kirkko ei ala vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Kirkolliskokous päätti asiaa koskevan aloitteen raukeamisesta tänään.

Porvoon piispa Björn Vikström esitti, että aloite ei raukea, vaan se lähetettäisiin piispainkokoukselle jatkovalmistelua varten. Vikströmin ehdotus hävisi äänestyksessä numeroin 59–46.

Hyväksytyksi tuli kirkolliskokousedustaja Arto Antturin ehdotus. Sen mukaan kirkolliskokous pyytää piispainkokousta edistämään kunnioittavaa keskustelua ja edelleen selvittämään vaihtoehtoja avioliittokäsityksen erimielisyyden ratkaisemiseksi.

Puheenvuoroja oli 73

Perustevaliokunta katsoi avioliittokäsitystä koskevassa mietinnössään, että esiin tulleet näkökohdat eivät anna riittäviä perusteluja kirkon nykyisen avioliittokäsityksen laajentamiselle tai muuttamiselle.

Avioliittokäsityksen laajentamista koskevassa keskustelussa käytettiin 73 puheenvuoroa. Aiempaa useammin niissä korostettiin, että on löydettävä yhteisiä ratkaisuja niin, että eri tavoin ajattelevat voivat kokea kirkon omakseen.

Muissa asioissa kirkolliskokous ehdotti Suomen hallitukselle, että se alkaisi valmistella lakia uudesta tietosuojalainsäädännöstä ja digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Laki tietosuojasta täsmentäisi ja täydentäisi yleistä tietosuoja-asetusta.

Lue myös:

    Uusimmat