Kirjolohta wokissa

  • 500 g kirjolohta fileenä
  • mustapippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • soijakastiketta
  • loraus öljyä
  • pätkä purjoa
  • 2-3 porkkanaa tai 1-2 palsternakkaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3-4 kiineämaltoista perunaa
  • tilkka kalalientä tai vettä

Leikkaa kirjolohi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, hienonnetulla tillillä ja sitruunamehulla. Anna maustua sen aikaa, kun kypsennät vihanneksia.

Suikaloi huuhdottu purjo. Leikkaa porkkanat ja perunat ohuiksi viipaleiksi ja kesäkurpitsat vähän paksummiksi. Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa.

Kuullota porkkanat ja purjot ja pehmitä niitä jonkin aikaa. Lisää perunaviipaleet , sekoita nostellen ja anna kuullottua hetken. Lisää kesäkurptisaviipaleet , pyöräyttele hetki pannulla mausta ja lirauta sekaan nesteeksi vähän kalalientä tai vettä.

Mausta ja anna kypsyä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.Lisää kalasuikaleet kasvisten päälle. Peitä kannella ja anna kalan kypsyä muutama minuutti muodostuvassa höyryssä.

Ripottele pinnalle tilliä. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja