Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kirjolohta wokissa

Näin saa lohifileestä ruodot kätevästi pinseteillä pois
Näin saa lohifileestä ruodot kätevästi pinseteillä poisProkala ry
Julkaistu 09.04.2001 17:35(Päivitetty 09.02.2005 14:34)
  • 500 g kirjolohta fileenä
  • mustapippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • soijakastiketta
  • loraus öljyä
  • pätkä purjoa
  • 2-3 porkkanaa tai 1-2 palsternakkaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3-4 kiineämaltoista perunaa
  • tilkka kalalientä tai vettä

Leikkaa kirjolohi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, hienonnetulla tillillä ja sitruunamehulla. Anna maustua sen aikaa, kun kypsennät vihanneksia.

Suikaloi huuhdottu purjo. Leikkaa porkkanat ja perunat ohuiksi viipaleiksi ja kesäkurpitsat vähän paksummiksi. Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa.

Kuullota porkkanat ja purjot ja pehmitä niitä jonkin aikaa. Lisää perunaviipaleet , sekoita nostellen ja anna kuullottua hetken. Lisää kesäkurptisaviipaleet , pyöräyttele hetki pannulla mausta ja lirauta sekaan nesteeksi vähän kalalientä tai vettä.

Mausta ja anna kypsyä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.Lisää kalasuikaleet kasvisten päälle. Peitä kannella ja anna kalan kypsyä muutama minuutti muodostuvassa höyryssä.

Ripottele pinnalle tilliä. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpalojaOletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinTämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:02
    Juhlapyhät

    Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!

  • 08:14
    Takaisinvedot

    Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

  • 06:46
    Lemmikit

    Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille

  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • Eilen16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin