Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Trump mustamaalaa liittovaltion poliisia ja painostaa oikeusministeriötä FBI:n tutkintaan – kuulostaako syyttömän touhulta?

Erikoissyyttäjä Robert Mueller vaikuttaa laajentavan Venäjä-tutkintaansa, eikä se miellytä Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia. New York Times raportoi viikonloppuna, kuinka venäläisten lisäksi Lähi-idän maiden edustajia olisi tarjoutunut auttamaan Trumpia presidentinvaalikampanjassa.

Lehden mukaan Trumpin vanhin poika Donald Trump Junior olisi tavannut Trump Towerissa kampanjan aikana venäläisten lisäksi Saudi Arabian ja Arabiemiraattien prinssien edustajan sekä israelilaisen sosiaalisen median vaikuttajan. Emme tiedä suostuiko Trump Jr. tarjottuun apuun, mutta tapaamisen ajoitus on ongelmallinen. Ulkomaisten sekaantuminen Yhdysvaltain vaaleihin tai sen kampanjoihin on lain vastaista.

Trump on hyökännyt FBI:n Venäjä-tutkintaa vastaan Twitterissä sen alkuajoista lähtien, mutta sunnuntaina läikkyi kevytkola yli. Trump ilmoitti vaativansa oikeusministeriötä selvittämään vakoiliko FBI hänen presidentinvaalikampanjaansa. Trumpin väitteelle ei ole ainakaan julkisuudessa todisteita. Presidentin puuttuminen oikeusministeriön toimintaan on erittäin poikkeuksellista. Viimeisempiä kaikuja tällaisesta yhteenotosta on presidentti Richard Nixonin ja Watergaten ajoilta.

Syyttömyyttään vakuuttava Trump perustaa oikeusministeriön tutkinnan väitteeseen, että FBI:n tutkinnassa olisi kyse poliittisesta ajojahdista. FBI:n  Venäjä-tutkinnalla selvitetään Trumpin kampanjan ja Venäjän mahdollista yhteistyötä vaaleihin liittyen. Syytettyinä ovat muun muassa Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort ja kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn. Trumpin kampanjassa avustanut George Papandopoulos on myöntänyt valehdelleensa FBI:lle venäläisten tapaamisesta.

Trumpin väite demokraattien “noitavainosta” vaikuttaa epätoivoiselta mustamaalaamiselta faktojen valossa. Mueller on nimittäin itsekin republikaani ja hänet nimitti FBI:n johtoon republikaanipresidentti George W. Bush. Erikoissyyttäjäksi ja Venäjä-tutkinnan johtoon Muellerin nimitti varaoikeusministeri Rod Rosenstein. Rosenstein on myös republikaani.

Syyttömäksi itseään kutsuva Trump ei käyttäydy syyttömän lailla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja