DeSantis luopui presidenttikisasta Yhdysvalloissa – Trump ja Haley koventaneet kritiikkiä toisiaan vastaan

DeSantis luopui presidenttikisasta – katso MTV:n kirjeenvaihtajan raportti USA:sta 2:54
Katso video! Yhdysvaltojen presidenttipeli kovenee – Mari Karppinen raportoi New Hampshiresta

Yhdysvalloissa esivaalikierros jatkuu New Hampshiressa.

Yhdysvalloissa Floridan kuvernööri Ron DeSantis on luopunut republikaanien presidenttiehdokaskisasta. DeSantis ilmoitti samalla asettuvansa ex-presidentti Donald Trumpin tukijaksi. Esivaalikierros jatkuu tiistaina New Hampshiressa, missä Nikky Haleyn arvioidaan haastavana Trumpia tiukemmin kuin ensimmäisessä esivaaliosavaltiossa Iowassa.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen seuraa vaalikamppailua New Hampshiressa. Karppinen kertoo, että DeSantiksen poisjäänti auttaa Trumpia jonkin verran, mutta ei riittävästi.

– DeSantiksella ei ollut täällä kuin muutaman prosentin kannatus. Nikky Haleyn tukijat toivovat, että tämä herättäisi viimeisetkin sitoutumattomat tai maltillisemmat republikaanit näkemään, että enää vain Haley seisoo Trumpin ehdokkuuden edessä ja saisi näin lisää kannattajia tuekseen.

Karppisen mukaan Trump ja Haley ovat koventaneet kritiikkiä toisiaan vastaan. 

– Trump haukkuu Haleya muun muassa lintuaivoksi ja Haley korostaa kuinka paljon Trump valehtelee ja hän on myös alkanut nostaa Trumpin iän esiin. 

Taannoin Trump muun muassa sekoitti Haleyn edustajainhuoneen entiseen puhemieheen Nancy pelociin, joten Haley korostaa tämän osoittavan, että Trump, kuten Bidenkin on liian vanha presidentiksi.

Onko Haleylla mahdollisuuksia peitota Trump? Katso Mari Karppisen koko raportti yllä olevalta videolta

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat