Kirjapöllö-palkinto Leena Lehtolaiselle

Tämänvuotisen vuoden kirjailijan Kirjapöllö-palkinnon sai Leena Lehtolainen. Raati palkitsi Lehtolaisen erityisesti dekkariperinteen uudistamisesta ja tärkeiden yhteiskunnallisten asioiden käsittelemisestä tavallistakin lukijaa sykähdyttävästi.

Myös Lehtolaisen romaanien voittokulku ulkomailla on raadin mukaan tunnustuksen arvoinen.
Suomen kirjakaupan säätiö myönsi viimevuotiseen tapaan Kirjapöllö-palkinnot Helsingin kirjamessujen avajaispäivänä tänään.

Kirjailijan lisäksi Kirjapöllöillä palkittiin vuoden kustantaja ja vuoden kirjakauppias.

Vuoden kustantajan tunnustuksen sai Osuuskunta Vastapainon kustannuspäällikkö Teijo Mikkonen, jonka johdolla Vastapaino on 20 vuoden kuluessa noussut oloissamme merkittäväksi ja omaleimaiseksi erikoiskustantajaksi. Se on julkaissut yli 200 uutuusnimikettä, vuosittain laadukkaita uutuuksia ilmestyy parikymmentä.

Vuoden kirjakauppiaana palkittiin paltamolaisen Kainuun kirja- ja paperikaupan kirjakauppias Matti Leinonen. Hän on kirjakauppa-alan monipuolinen osaaja jo vuodesta 1957.

Kainuun kirja- ja paperikauppa avasi muun muassa ensimmäisten kirjakauppojen joukossa omat www-sivut. Leinonen on myös toiminut pienten kirjakauppojen edusmiehenä, ja Kirjakauppaliiton hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 1994 alkaen.

Tunnustukset luovutti Kirjapöllöraadin puheenjohtaja, professori Laila Hietamies. Kirjapöllöjen lisäksi säätiö myönsi kaksi Pikkupöllöä runoilija Heli Laaksoselle ja kustannusosakeyhtiö Sammakolle.

Laaksonen palkittiin lounaismurteella kirjoitetuista runoteoksistaan Pulu uis (Sammakko 2000) ja Raparperisyrän (Sammakko 2002), jotka ovat saavuttaneet tavallisesti runoja kaihtavankin yleisön suosion. Turkulaisen Seppo Lahtisen Sammakkoa raati kiittelee kotimaisuutta ja kestävää laatua korostavasta kustannuslinjasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja