Kirjapaljastus: Matti Nykänen joutui sairaalaan tavattuaan tulevan vaimonsa Pian – syy oli liiallinen "viagrointi"

2:04
Pia Nykänen puhuu avoimesti rakkaudestaan Mattiin

Mäkilegenda Matti Nykänen menehtyi helmikuussa vuonna 2019. Uutuuskirjassa pureudutaan urheilun lisäksi myös siviilielämään.

Mäkilegenda Matti Nykäsestä ilmestyi tänään kirja Matin maailma (Kirjapaja), jonka ovat kirjoittaneet Arto Teronen ja Jouko Vuolle. Kirjassa käydään läpi Nykäsen värikästä elämää niin urheilun saralta kuin myös siviilielämän vauhdikkaita käänteitä. Nykänen menehtyi kotonaan helmikuussa vuonna 2019.

Kirjassa kerrotaan myös Nykäsen ja leskeksi jääneen Pia Nykäsen suhteesta. Pariskunta kohtasi ensimmäisen kerran Joutsenon ravintola Penny Nightissä perjantai-iltana vuonna 2013. Seuraavana päivänä eli lauantaina Pia lähti ystävänsä kanssa Matin ja tämän ystävän Arin mukana Jyväskylään. Sunnuntaina Pia ja ystävä lähtivät takaisin Joutsenoon.

Ennen lähtöä sunnuntaina Matti oli joutunut sairaalaan ja naiset kävivät häntä katsomassa. Kirjassa kerrotaan, että jälkeenpäin on selvinnyt, että sairaalaan Matin vienyt ”tauti” oli liiallinen ”viagrointi”, jotkin suoritukset olivat Matille suurempia prioriteetteja kuin toiset läpi elämän.

– En todella tiennyt syytä sairaalaan joutumiseen. Luulin, että oli joku kohtaus tai muuta, Pia sanoo.

Matin ja Pian suhde eteni vauhdilla. He ostivat yhdessä omakotitalon Joutsenosta ja avioituivat, mutta alkoholi varjosti parin avioliittoa. Matti oli kirjan mukaan hyvin onnellinen siitä, että hänellä oli Pian kanssa hyvä perhe-elämä.

– Nyt uskallan sanoa, että ilman kuolemaa ei olisi koskaan erottu. Matti ei olisi päässyt minusta eroon ikinä, ja se oli molemminpuolista, Pia kertoo kirjassa.

Halusi tavata lapsiaan

Pialla oli entuudestaan kaksi poikaa Miro sekä Miska, joka asui edelleen kotona. Matilla puolestaan oli kolme lasta, joiden kanssa hän ei juurikaan ollut tekemisissä.

Kirjassa kerrotaan, että yllättäen Matille tuli vilpitön halu tavata lapsiaan viimeisinä elinkuukausinaan.

– Minun kanssani Matin lapsista ei puhuttu, Eveliinasta joskus harvoin. Sitten tuli yhtäkkiä tarve tavata, ja kun kysyin, miten se nyt, niin Matti vain vastasi, että eikö hän saisi lapsiaan tavata, jos haluaa, Pia kertoo kirjassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja