Kirjailija Katja Kettu joutui sairaalaan, peruu esiintymisensä Kirjamessuilla – "Lääkäri oli tiukka sanoissaan"

Kirjailija Katja Kettu kertoo joutuvansa perumaan kaikki esiintymisensä Kirjamessuilla.

Ketun oli tarkoitus saapua Helsingin Messukeskuksessa viikonloppuna järjestettäville Kirjamessuille kertomaan muun muassa uudesta teoksestaan Rose on poissa.

Kirjailija kertoo Facebookissa julkaisemassaan julkisessa päivityksessä pelottavasta tilanteesta, joka on syynä esiintymisten perumiseen.

– Viikon kestänyt ankara päänsärky kulminoitui tiistaina siihen, että kirjaimet ja sanat menivät yhtäkkiä ihan mukkelismakkelis suussa ja tekstiviesteissä. Onneksi ystävät ja perhe älysivät ihmetellä meitsin tavallistakin erikoisempaa ilmaisua ja sairaalaanhan sitä päädyttiin ja onneksi niin, Kettu kirjoitti.

Lääkäri määräsi lepoa

Ketun mukaan lääkäri on määrännyt hänet ehdottomaan lepoon.

– Tukokset ja tulehdukset päässä ovat hoidossa nyt. Lääkäri oli kuitenkin tiukka sanoissaan: Jos haluaa lisää vuosia ja kirjoja kirjoitella, pitää nyt olla ehdottomassa levossa hetki.

Kettu kirjoittaa olevansa harmissaan esiintymisten peruuntumisesta. Hän on kuitenkin onnellinen, että tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

40-vuotiaan kirjailijan tunnetuin teos on Kätilö (2011), josta Kettu sai Runeberg-palkinnon ja Kaleva Jäntin palkinnon. Kätilöstä on tehty myös samanniminen elokuva vuonna 2015.

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat