Kirja: Pikajuoksun jamaikalainen supertähti ilmestyi Annimari Korten ovelle suoraan olympialaisista – esitti hurjan pyynnön

11:30
Pika-aituri Annimari Korte paljasti Tulosruudussa pinkoneensa ennätysaikoja kärsittyään kovista kivuista

Aitajuoksija Annimari Korte kertoo elämäkerrassaan, että hänellä on ollut säpinää useamman tunnetun urheilijamiehen kanssa.

Pika-aituri Annimari Korte kertoo MTV:n urheilutoimittajan Mika Saukkosen kirjoittamassa tuoreessa elämäkerrassaan Yli kaikkien aitojen (Tammi), että hänellä on vuosien mittaan ollut säpinää useamman tunnetun urheilijamiehen kanssa.

Korte paljastaa Saukkosen kirjassa, että pikajuoksun jamaikalainen supertähti Asafa Powell ilmestyi hänen ovelleen suoraan Lontoon olympialaisten jälkeen vuonna 2012. Korte asui tuolloin Lontoossa muutettuaan Britanniaan opintojen perässä. 

– Olin tavannut Asafa Powellin aiemmin vuosina 2008 ja 2009. Pidimme säännöllisen epäsäännöllisesti yhteyttä tekstiviesteillä ja chattailemalla, hän taustoittaa.

Powell muistetaan 100 metrin maailmanennätysjuoksustaan, kun hän kellotti vuonna 2005 Ateenassa ajan 9,77. Hän on kuitenkin usein epäonnistunut arvokisojen finaaleissa ja näin kävi myös Lontoossa, jossa tämä jäi sijalle seitsemän satasen finaalissa.

– Asafa oli useasti pyytänyt minua käymään luonaan Jamaikalla. Pyyntöä hän oli vielä säestänyt kertomalla, että haluaa kanssani naimisiin ja perustaa perheen. Niinpä, Korte kertoo kirjassa.

Lontoon epäonnistumisen jälkeen Powell ilmestyi yllättäen suomalaisen kotiovelle.

– Hän oli todella pettynyt suoritukseensa, ja pari päivää hän hukutti murhettaan luonani itkeskelemällä ja syömällä pizzaa, Korte muistelee kirjassa.

– Yritin lohduttaa häntä keskustelemalla ja tsemppaamalla. Parin päivän jälkeen hän lähti takaisin Jamaikalle eikä enää edes käynyt urheilijoiden olympiakylässä.

Powell ei ole suinkaan ainoa huippu-urheilija, joka on lähestynyt Kortetta. Hän paljastaa kirjassa saaneensa yllättäen yhteenoton myös hollantilaiselta huippujalkapalloilijalta Virgil van Dijkilta.

Tuolloin Southamptonissa pelannut van Dijk voitti Liverpoolissa Valioliiga-mestaruuden kaudella 2018-2019 ja hänet valittiin samana vuonna Valioliigan kauden pelaajaksi ja UEFAn vuoden pelaajaksi.

Korte sanoo kirjassa, ettei aluksi uskonut, että viestin oli todella lähettänyt Instagramissa van Dijk ja käski tätä soittamaan videopuhelun saadakseen varmuuden asiasta. Tämä johti lopulta yhteydenpitoon, joka jatkui pitkään.

– Kolmen vuoden ajan juttelin viikoittain Virgilin kanssa somessa, ja hän pyyteli minua käymään Southamptonissa ja myöhemmin myös Liverpoolissa. En mennyt, ja kenties hyvä niin.

Ranskalaisen aitajuoksijan Pascal Martinot-Lagarden kanssa Korte ajautui romanssiin. Korte työskenteli noihin aikoihin urheilutoimittajana ja ranskalaisaituri tahtoi tavata hänet Pariisissa.

Ensimmäinen kohtaaminen Pariisissa oli kuin sadusta.

– Ensitreffit sovittiin Eiffel-tornin lähelle ja pian huomasimme tanssivamme katusoittajan tahdissa.

Kaksikko alkoi pitää yhteyttä ja Monacossa järjestetyn Timanttiliigan kilpailun yhteydessä Korte pääsi aiturin mukana myös Monacon ruhtinas Albertin järjestämiin juhliin.

Korte kertoo, että suhde kaatui lopulta vakavaan keskusteluun, sillä hän ei voinut muuttaa Ranskaan eikä pari ollut valmis muutamaan yhteen.

– Etäsuhdetta ei kumpikaan meistä halunnut, joten ero oli väistämätön. Pascal jäi Pariisiin, ja minä lähdin Veikkolaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja