Kirja: Kaija Koo joutui vasten tahtoaan silmäleikkaukseen – lopputulos oli katastrofi: "Katsoin peiliin ja huomasin, että tämä juttu ei nyt mennytkään kovin hyvin"

8:37
Näin Kaija Koo muisteli Vappu ja Marja Livessä uransa alkuvuosia ja naisartistin asemaa 80-luvulla: "Se oli ehkä pahin kokemus"

Laulaja Kaija Koo paljastaa elämäkerrassaan kokeneensa suuren järkytyksen, kun hänelle tehty silmäleikkaus epäonnistui pahanpäiväisesti vuonna 2016.

Pitkän linjan artisti Kaija Koo kertoo toimittaja Jouni K. Kemppaisen kirjoittamassa elämäkertateoksessaan Taipumaton (WSOY) kokeneensa kauhunhetkiä vuonna 2016, kun hän joutui tahtomattaan silmäleikkaukseen.

Tähti kertoo kirjassa, että hänen oikean silmänsä luomi alkoi laskeutua huolestuttavasti. Silmää tutkittiin ja kävi ilmi, että jokin silmäluomea kannatteleva lihas oli osittain lamaantunut. Kaijan mukaan häntä patisteltiin hoitamaan silmä äkkiä kuvauskuntoon, sillä hänellä oli tiedossa promokuvaukset. Laulaja hakeutui kirurgin vastaanotolle, jota kaksi silmälääkäriä oli suositellut.

– Hänen ulosantinsa oli niin kankeaa ja epäselvää, että en ihan tarkkaan ymmärtänyt, mistä leikkauksessa on kyse, muistelee Kaija, joka kävi tapaamassa myös plastiikkakirurgia, joka ei kuitenkaan suostunut tekemään operaatiota.

Hän palasi kirurgin luo, joka taas ei ollut plastiikkakirurgi, ja luomet leikattiin. Lopputulos ei ollut toivotunlainen.

– Leikkauksen jälkeen katsoin peiliin ja huomasin, että tämä juttu ei nyt mennytkään kovin hyvin. Terveestä silmästä oli leikattu liikkuva luomi melkein kokonaan pois, ja luomen lihasta oli kiristetty liikaa. Lamaantuneen silmän operaatio ei sekään ollut onnistunut.

– Käsittämätöntä kyllä, silmäkirurgi oli tosiaan tehnyt samalla yläluomileikkauksen kertomatta siitä minulle. 

Artisti oli kauhusta suunniltaan ja ilmoitti, ettei tule kameran eteen. Hän ei voinut vetää yläluomeensa rajausta, koska silmissä ei ollut mitään, mihin rajauksen voisi vetää. Kaija kertoo olleensa myös hyvin tietoinen siitä, että katse oli hänen tavaramerkkinsä ja oli varma, että se oli mennyt iäksi. 

Tilanne muuttui entistä pahemmaksi, kun hän hakeutui uudestaan plastiikkakirurgille, joka sanoi, ettei voi korjata tilannetta.

– Se oli hirvittävää, koska silmät ovat olleet äänen lisäksi tärkein työvälineeni. Uskallan sanoa, että minulla oli kauniit silmät.

– Kun kerroin (levy-yhtiöpomo) Asko Kalloselle tapahtuneesta, se oli ensimmäinen kerta, jolloin hän kuuli minun itkevän ääneen.

Artisti kertoo hoitaneensa keikat, mutta viettäneensä epäonnistunutta leikkausta seuranneen vuoden enimmäkseen typertyneenä kotisohvalla. Hän kiittelee elämäkerrassa vuolaasti keikkameikistään vastaavaa maskeeraajaa ja joutuneensa opettelemaan uudestaan meikkaamaan sekä peittelevänsä "leikkauksen aiheuttamia tuhon jälkiä" silmälaseilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja