Kiristä nyörejä ennen joulua – säästä yli 1 600 euroa

Jouluun on tänään 50 päivää. Pienillä arkisilla valinnoilla voi kiristää vyötä ja säästää sievoisen summan.

Noin puolentoista kuukauden päästä on jouluaatto. Kokeile säästää viikoittaisista menoista ja voit olla tyytyväinen itseesi, kun juhla-aika koittaa. Tässä muutamia neuvoja, joita noudattamalla rahaa kertyy mukavasti säästöön. Jos pystyt karsimaan päivittäin kaikista seuraavista kuluista, voit säästää jopa 1 625 euroa.

Karsi päivittäisestä kahvista ja limsasta

Vältä kahviloiden kiusaus ja keitä kahvit mieluummin kotona. Jos kupillinen kahvia maksaa noin kolme euroa, 50 päivässä juomaan kuluu 150 euroa. Sama pätee limsaan. Yksi pikkupullo maksaa kaupassa noin kaksi euroa eli juomalla vettä päivittäisen limsan sijaan, säästöön kertyy 100 euroa.

Valmista lounas kotona

Mitä jos tekisit itse evääsi töihin? Esimerkiksi jauhelihakeitto, makaronilaatikko ja pataruoat ovat riittoisia ruokia, joista riittää seuraavan päivän evääksi. Jos lounaan hinnaksi laskee noin 10 euroa, kuluu 50 päivässä lounaaseen 500 euroa! Jos mukaan laskee vain viikonpäivät, lounaan yhteiskuluksi tulee 350 euroa.

Pidä herkkupaasto ennen joulua

Pidä taukoa herkuttelussa ja säästä makeisiin menevät rahat jouluun. Esimerkiksi suklaapatukka maksaa noin 50 senttiä eli 50 päivässä patukoihin kuluu 25 euroa. Karkkipussien hinta on kolmen euron paikkeilla eli hetken tauko herkuttelussa tuo 150 euroa säästön 50 päivässä.

Ravintolan sijasta koti-illallinen

Ravintolassa käynti maksaa kahdelle ihmiselle noin 50 euroa. Illallinen ravintolassa kaksi kertaa viikossa voi viedä jopa 100 euroa tililtä. Jos ravintolassa käynnit unohtaa ennen joulua, rahaa jää säästöön jopa 700 euroa.

Lue lisää:

MTV Koti:

Kuva: Shutterstock

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja