Kiriikö Paavo Väyrynen viidettä kertaa presidenttikisaan? Edessä ratkaisujen päivä

Kenestä seuraava presidentti? Tenttivuorossa Paavo Väyrynen 9:39
Näin Paavo Väyrynen vastasi MTV:n Huomenta Suomen presidenttitentissä elokuussa 2023.

Paavo Väyrynen yrittää nousta riman yli kovalla loppukirillä.

Presidentinvaaleihin ehdolle aikovilla on tänään viimeinen mahdollisuus päästä mukaan kisaan. Valitsijayhdistyksen kautta ehdolle asettuvien ehdokkaiden tulee kerätä vähintään 20 000 äänioikeutettua kannattajaa, jotta he pääsisivät ehdokkaaksi.

Ehdokashakemus kannattajakortteineen pitää jättää Helsingin vaalipiirilautakunnalle tänään kello 16:een mennessä.

Presidenttiehdokkaiden joukossa on jo kolme valitsijayhdistyksen ehdokasta, sillä vihreiden tukema Pekka Haavisto, keskustan tukema Olli Rehn sekä Mika Aaltola ovat kaikki keränneet tarvittavan määrän kortteja. Haavisto ja Rehn ovat myös taustapuolueidensa ehdokkaita.

Suoraan puolueidensa asettamia ehdokkaita ovat Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Jussi Halla-aho (ps.), Harry Harkimo (liik.), Alexander Stubb (kok.) ja Jutta Urpilainen (sd.)

Viime metreillä joukkoon pyrkii ankaralla loppukirillä myös moninkertainen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen, joka on julkaissut kannattajakortteja useissa lehdissä viikonlopun aikana. Väyrynen ei takarajan aattona Ilta-Sanomien haastattelussa kertonut, kuinka paljon häneltä vielä puuttuu kannattajakortteja, jotta hän pääsisi presidenttiehdokkaaksi viidettä kertaa.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään tammikuussa ja varsinainen äänestyspäivä on 28. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat