Harry Harkimo kritisoi presidenttiehdokkaiden valitsijayhdistyksiä: "En ymmärrä"

Liike Nytin puheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokas Harry "Hjallis" Harkimo kritisoi MTV Uutisten haastattelussa presidentinvaaleihin jo mukaan ilmoittautuneiden valitsijayhdistyksiä.

Kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.), Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) ja Paavo Väyrynen (kesk.) lähtevät kaikkia valitsijayhdistysten ehdokkaina mukaan presidenttikisaan.  

Puolueisiin sitoutumattoman presidentinvaaliehdokkaan asettaminen vaatii 20 000 kannattajakortin keräämistä.

Ainakin Haaviston ja Rehnin valitsijayhdistysten takana ovat oman puolueen lähellä olevia henkilöitä.

Harkimo ihmettelee, että Haavisto ja Rehn yrittävät ottaa etäisyyttä puoluepolitikkaan olemalla valitsijayhdistysten ehdokkaina. Yhdistykset ovat kuitenkin vahvasti linkittyjä ehdokkaiden puolueisiin.

En ymmärrä valitsijayhdistyksiä. Puolueet keräävät kannattajakortit ja sehän on sama asia kuin puolueet olisivat siinä mukana, pohtii Harkimo.

Harkimo lähtee itse presidentinvaaleihin puolueensa Liike Nytin ehdokkaana.

Voisin minäkin perustaa valitsijayhdistyksen ja kerätä 20 000 ääntä. Mutta näen, etten muutu ihmisenä mitenkään, vaikka olisin valitsijayhdistyksessä, Harkimo toteaa.

Harkimon mukaan hänestä suomalaiset saisivat kuuntelevan presidentin.

Haluaisin, että ihmiset osallistuisivat ja kuunneltaisiin mitä he haluavat sanoa. Vähän kuin Liike Nytin periaate. Mielipidevaikuttajana haluaisin vaikuttaa asioihin, mitä Suomessa tapahtuu.

Vaalirahoituslain ja puoluelain mukainen kampanja-aika presidentinvaalissa alkaa aikaisintaan 28. ensi kuuta. Ehdokashakemukset on jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnalle viimeistään 12. joulukuuta. Vaalipäivä on 28. tammikuuta 2024.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat