Lontoon eläintarhassa Britanniassa on suoritettu syksyn koittaessa jälleen perinteinen eläinten punnitus ja mittaus.
Painoa, pituutta, korkeutta ja muita strategisia mittoja seurataan eläintarhassa vuosittain eläinten hyvinvoinnin takia. Mittatietoja välitetään myös muihin eläintarhoihin ja suojelukohteisin eri puolilla maailmaa.
– Havaitsemme punnituksen yhteydessä, onko mitoissa tapahtunut vuoden aikana muutoksia. Näin voimme tunnistaa esimerkiksi sen, jos joku eläimistä on tiineenä mutta emme ole sitä huomanneet, Lontoon eläintarhan eläinten toiminnan johtaja Angela Ryan kertoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa.
Mittauksessa tutkitaan lisäksi muun muassa ”jalkojen” kokoa.
– Jos teemme sen joka vuosi, voimme nähdä, miten eläin kasvaa ikääntyessään. Luonnonsuojelijat voivat käyttää näitä tietoja tutkiessaan esimerkiksi tiikerin tassunjälkiä luonnossa. Näin he voivat päätellä niistä tiikereiden todennäköisen iän.
Vaa’alle houkutellaan niin kirahvit kuin leijonatkin, mutta ei sentään muurahaisia
Työntekijät houkuttelevat vaa'alle ja mittanauhan väliin vuosittain muun muassa pingviinejä, kilpikonnia, kameleita ja leijonia.
Kaikkia tarhan 20 000 eläintä – kuten lehdeneikkaajamuurahaisia – ei toki mitata.
– Punnitsemme kuitenkin suurimman osan lintuistamme, nisäkkäistämme, matelijoistamme ja sammakkoeläimistämme, Ryan listaa.
Eläintarhan mukaan erityisen vaikea eläin saada pysymään vaa'alla on liukasliikkeinen apinalaji boliviansaimiri.