Kipakoista pakkasista lempeämpiin lukemiin viikonloppuna – lumisade lauhduttaa sään paikoin jopa plussan puolelle

Torstai-ilta kipristellään kireissä pakkaslukemissa, mutta viikonloppua kohden sää lauhtuu paikoin jopa plussan puolelle.

Torstaina illalla idässä voi olla jopa 30 asteen pakkaslukemia. Perjantaina saapuva lumisaderintama kuitenkin lauhduttaa ilmaa, ja lämpötilat voivat nousta viisitoistakin astetta.

– Ajokeli on aamulla yleisesti huono lumisateista ja lauhtumisesta johtuen, kertoo MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lunta tulee perjantai-aamuna etelässä ja idässä, jossa ollaan laajalti pikkupakkasissa. Lännessä sen sijaan saatetaan olla perjantaina jo plussan puolella, ja lounaassa sade voi tulla vetenä.

Idässä lunta sataa perjantaipäivän ajan, mutta sateet voivat väistyä illan mittaan. Pohjoisessa lunta sataa paikoitellen lähinnä ainoastaan Itä-Lapissa.

Pohjoisessa voi lauhtua plussalle

Pohjoiseen virtaa lauantain aikana Atlantilta lauhempaa ilmaa, kun taas etelään virtaa idästä kylmempää.

– Etelässä lämpötilat ovat miinus kymmenen asteen molemmin puolin. Kylmintä on maan keski- ja itäosissa. Pohjoisessa pakkaslukemia on vielä noin kymmenkunta, mutta lukemat ovat nousussa, Jokela kertoo.

Sunnuntaihin mennessä lämpötilat voivat pohjoisimmassa Lapissa nousta plussan puolelle, kun etelässä ja idässä voidaan olla kymmenen pakkasasteen alapuolella.

Runsaita lumisateita ei ole viikonlopun mittaan näköpiirissä ennen viikonvaihdetta, jolloin jo sunnuntai-illan aikana maanantaita kohti mentäessä lännestä saapuu uusi saderintama.

– Maanantaista on tulossa aika poutainen, mutta tiistaiksi voi tulla ehkä jopa runsaampiakin sateita.

Lue myös:

    Uusimmat