Sää lauhtuu: Nyt tulee liukasta

Sunnuntai 7.1. Pakkanen hellittää koko maassa - viikon puolivälissä jopa suojasäätä 3:16
Tällainen on alkuviikon sää.

Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita ja jalankulkijoita liukkaasta kelistä.

Sää on muuttumassa alkuviikosta viime viikkoon verrattuna lauhemmaksi, kertoo päivystävä meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitokselta. Maanantaina lämpötilat ovat päivällä maan etelä- ja keskiosissa noin viiden pakkasasteen paikkeilla. Pohjoisessa pakkasta on maanantaina noin 10 astetta, paikoin voi olla kylmempää. 

Lappiin leviää maanantai-iltaan mennessä lumisateita, joista maahan voi kertyä noin viisi senttiä lunta.

– Käsivarren Lapissa lunta saattaa tulla paikoin enemmän, kertoo Karusto STT:lle.

Tiistaina lämpötilat nousevat laajalti plussan puolelle. Lämpimintä on länsirannikolla, jossa lämpötilat kohoavat neljän asteen paikkeille. Idässä korkeimmat lämpötilat ovat hieman plussan puolella. Kylmintä sää on tiistaina Itä- ja päälaen Lapissa, jossa voi olla 10–15 astetta pakkasta.

Lumisadealue liikkuu tiistain vastaisena yönä Lapista Koillismaalle, Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan. Itärajan tuntumassa lunta voi kertyä noin viisi senttiä.

Myrskyn mahdollisuus

Keskiviikkona plusasteita on edelleen Länsi-Suomessa, mutta sää on kylmenemässä torstaiksi. Torstaina pakkasta voi olla kymmenkunta astetta Etelä-Suomea myöten.

Myös tuulet voimistuvat torstaina. Karuston mukaan torstaina saattaa olla myrskyä, mutta varmuutta asiasta ei vielä ole.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että maanantaina ajokelit voivat olla liukkaat koko maassa sään lauhtumisen takia. Pohjoisessa ajokeliä huonontavat lumisateet.

Tiistaina ja keskiviikkona jalkakäytävät voivat olla liukkaat maan etelä- ja keskiosissa. Erityisesti Länsi-Suomessa jalkakäytävät voivat olla liukkaat, koska lämpötila pysyy plussan puolella muuta Suomea pidempään.

Lue myös:

    Uusimmat