Mainos

Kinkel: Emun lykkääntyminen vaarallista

Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel on sitä mieltä, että Euroopan talous- ja rahaliiton Emun lykkääntyminen saattaa merkitä yhteisvaluutan ja koko Emun kaatumista.

-Kenenkään ei tulisi epäillä sitä, että euro otetaan käyttöön täsmälleen 1. tammikuuta vuonna 1999, Kinkel sanoo ulkoministeriön tänään julkaisemassa lausunnossa.

Epäilyt Emun mahdollisesta lykkääntymisestä ovat kiihtyneet tällä viikolla, kun sekä Italian ulkoministeri Lamberto Dini että Saksan keskuspankin pääjohtaja Hans Tietmeyer ovat ottaneet kantaa asiaan. Dini sanoi tiistaina, että olisi parempi lykätä Emua mikäli useat maat eivät onnistu täyttämään Maastrichtin sopimuksen ehtoja. Tietmeyer puolestaan ilmoitti keskiviikkona, ettei Emun lykkääntyminen olisi katastrofi. Tietmeyer halusi kuitenkin korostaa, ettei puhu lykkäämisen puolesta eikä sitä vastaan.

Kinkelin mielestä jo puheet mahdollisesta lykkäämisestä vahingoittavat Saksan taloutta. Kinkel huomautti, että Saksassa jo pelkkä halu olla alusta asti mukana yhteisvaluutassa on johtanut Euroopan unionin matalimpaan inflaatioon.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.