Kimppu tulppaaneja tuo kevään

Kevättalven suosikkikukka on ehdottomasti tulppaani. Tulppaanin sanotaan olevan täydellisen rakkauden symboli, mutta huomattavasti vaatimattomammistakin syistä voi kyseisiä kukkia toiselle antaa. Tulppaani on ostajalleen siitäkin suotuisa kukka, että se sopii niin nuorille kuin vanhoille vastaanottajille, monenlaisiin koteihin. - Se ei pröystäile vuokrayksiössä eikä ole liian vaatimaton edustussalongissa.Muotonsa ja tyylinsä puolesta tulppaanit sopivat niin keraamisiin kuin lasisiin maljakoihin. Suomalaisille tuttu Aalto-vaasi on usein kuvattu sisustuslehtien sivuille tulppaanien kera, eikä suotta.

Kaupoista ostaessa tulppanit ovat usein tiiviissä muovikääressä. Muovia ei kannata heti poistaa, vaan sitä apuna käyttäen kukat imeytetään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulppaanien varret leikataan terävällä veitsellä, jolloin saadaan tuore imupinta. Tämän jälkeen kimppu laitetaan maljakkoon raikkaaseen veteen. Muovikääre poistetaan kukkien ympäriltä noin tunnin kuluttua. Näin tulppaanien varret saadaan pysymään suorina.

Tulppaanin varret kasvavat maljakossakin, joten varsia on syytä välillä leikata. Samalla maljakkoon vaihdetaan raikas vesi. Tulppaanit pitävät viileästä vedestä ja kestävät maljakossa noin viikon verran. Kerrotut tulppaanit ovat yksinkertaisia lajikkeita kestävämpiä.

Vaikka Hollanti tunnetaan tulppaanimaana ovat Suomessa myytävät tulppaanit pääosin kotimaista tuotantoa. Värivaihtoehtoja ja lajikkeita on kotimaisissakin tulppaaneissa joka makuun. Auringon keltaista, puhtaan valkoista, vaaleanpunaista, liilaa, oranssia...

Ilahduta ystävää tai vie omaan kodin iloksi kimppu kukkaenergiaa!

(LN/MTV3i)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja