Kimmo Kiljuselta painavat sanat Putinille: "Teillä on verta kädessänne"

Kimmo Kiljuselta painavat terveiset Putinille: "Teillä on verta kädessänne" 3:54
VIDEO: Kimmo Kiljuselta painavat terveiset Putinille.

Venäjän YK-lähettiläs Vasili Nebenzja on kommentoinut Aleksei Navalnyin ruumiin tilannetta tiedotusvälineille.

Häneltä kysyttiin, minkä vuoksi ruumista ei ole luovutettu Navalnyin omaisille. Nebenzja vihjasi länsimaiden johtopäätösten Navalnyin kuolemasta olleen hätäisiä ja epäilyttävän nopeita.

– Uskon, että syy (ruumiin pitämiseen) on yksinkertainen. Syy on se, että oikeuslääketieteellinen tutkinta ei ole vielä päättynyt. Tarkka kuolemansyy ei ole vielä tarkentunut. 

– Samaan aikaan länsimaiset kollegamme kiirehtivät väittämään 15 minuuttia tapahtumien julkitulon jälkeen, että Putin ja hänen hallintonsa olisivat vastuussa tapahtumista ja niin edelleen, Nebenzja sanoi.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, SDP:n Kimmo Kiljunen kommentoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa, että Venäjällä on iso vastuu tilanteesta. 

– On täysin ymmärrettävää, että käytännössä koko maailma reagoi voimakkaasti. Venäjä elää poliittisesti tällä hetkellä tällaisessa demonisessa tilassa. 

Kiljusen mukaan 47-vuotiaan Navalnyin kuolema on herättänyt paljon kysymyksiä.

– Hän oli poliittinen vanki, siinä tilanteessa hän oli viranomaisten täydessä hoivassa, jolloin viranomaiset joutuvat selittämään mitä on tapahtunut. '

– Tämä on aivan kummallinen tilanne, että edes ruumista omaiset eivät pääse näkemään.

Kiljunen huomauttaa, että Venäjän tilanne heijastuu koko eurooppalaiseen turvajärjestelmään.

Kiljunen: Neitsytpuisto Navalnyin puistoksi

Haastattelussa Kiljunen myös kertoo pohtineensa vaihtoehtoa, että Venäjän suurlähetystön vieressä oleva Neitsytpuisto nimettäisiin Navalnyin puistoksi. 

– Ei provokatiivisessa mielessä, vaan siinä mielessä, että tulee olemaan vielä se päivä, kun Venäjän suurlähetystön isäntä katsoo ylpeänä ikkunastaan, että heidän lähetystön vieressä on Navalnyin puisto. Täytyy uskoa, että maailma ja Venäjäkin tulee muuttumaan.

Kiljunen puhuu presidentti Vladimir Putinista voimakkain sanoin.

– Presidentti Putin, teillä on verta kädessänne. Te olette haaveilleet, että teistä tulee Vladimir Suuri, mutta teistä tuleekin historiaan traaginen hahmo, Vladimir Julma. Hänellä on paljon selitettävää meille kaikille, Kiljunen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat