Näitkö tätä? Max Verstappenin voittojuhliin ujutettiin mahtava ele – ”Kaikki kehut Hannahille”

F1 mukamas pelkästään miesten laji? Höpö, höpö. Max VerstappeninBrasilian GP:n voitto rakentui Red Bullin taktiikon Hannah Schmitzin rohkean päätöksen kautta.

Kisan jälkeen Schmitz pokkasi Red Bullin edustajana valmistajien palkinnon. Taustalla oli upea ele.

– Kaikki kehut Hannahille. Hän suositteli, että Verstappen kannattaisi ottaa varikolle, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner totesi F1:n verkkosivuilla.

Horner viittasi hetkeen, jolloin Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas keskeytti. Kisan tuomaristo päätti tuoda turva-auton radalle. Tämän jälkeen Red Bull ja Mercedes päätyivät erilaisiin ratkaisuihin.

Red Bull kutsui kisan johtaneen Verstappenin varikolle. Hollantilaisässälle laitettiin uudet pehmeän seoksen renkaat.

Toisena ollut Mersu-kuski Lewis Hamilton jatkoi radalla, keskikovan seoksen renkailla.

– Se oli rohkea päätös, koska tiesimme, että Lewis tekisi meihin nähden päinvastaisen ratkaisun. Päädyimme aggressiiviseen vaihtoehtoon ja se toimi, Horner mietti.

Verstappen palasi varikolta Hamiltonin taakse. Uusintalähdön yhteydessä Verstappen ohitti kuitenkin nopeasti tuoreen maailmanmestarin Hamiltonin.


Rengasetu oli avaintekijä siinä, miten Verstappen ajoi Brasilian GP:n voittoon.

– Tuo oli se syy, miksi lähetin hänet (Hannahin) palkintopallille. Hän on äiti, joka käyttää järkyttävän määrän ajotunteja pelkästään siihen, että hän pääsee töihin. Ja hän antaa kaikkensa meidän eteemme. Tuo on sitä aitoa tiimityötä, Horner hehkutti Schmitziä. 

Lue myös:

    Uusimmat