Kimi Räikkösen Sauber-siirto sai Mercedes-pomon haikeaksi – "Valtava takaisku F1:lle"

Kimi Räikkösen siirtyminen Ferrarilta Sauberille on Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan valtava takaisku F1:lle.

Urallaan peräti kahdeksan kautta Ferrarilla ajanut Räikkönen siirtyy ensi kaudeksi Sauberin ohjaksiin. Ferrarilla Räikkösen paikan ottaa Sauberilla viime kaudella ajanut Charles Leclerc, joka tekee kovaa vauhtia omaa nousuaan kohti F1:n kärkeä.

Läpi F1-uransa sarjan huipulla taistelleen Räikkösen siirto otettiin haikeasti vastaan Mercedes-leirissä.

– Se, että Kimi ei ole enää Ferrarilla voittavassa autossa, muuttaa paljon F1-sarjaa. Hän on mahtava ja ainutlaatuinen persoona, joka pysyy uskollisena itselleen. Sitä kannattajat rakastavat. On valtava takaisku F1:lle, että Kimi ei ole enää Ferrarilla, Wolff toteaa Autosportille.

F1:n pitkäaikainen tähtikuljettaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso jätti kuninkuusluokan taakseen viime kauden päätteeksi. Wolffin mukaan Alonso ja Sauberille siirtyvä Räikkönen ovat kumpikin sellaisia persoonia, jollaisia F1-sarja tarvitsee.

– Onneksi Kimi ei sentään lähde kokonaan pois. On sääli, että Alonson lähdön ja Räikkösen Sauber-siirron myötä menetämme jollain tasolla kaksi uskomatonta persoonaa. Kimin ja Ferrari, se oli viehättävä yhdistelmä.

Lue myös:

    Uusimmat